Εφημερίδες με πολλούς μετόχους και ραδιοτηλεοπτικό χάος...ως την ΝΕΡΙΤ

@Σχέδιο για την μετεξέλιξη της Ελευθεροτυπίας» σε ένα πολυμετοχικό σχήμα, κατέθεσε ο εκδότης της, Χάρης Οικονομόπουλος. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε από τις εταιρείες “Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων” και Navop LTD και απευθύνεται σε εργαζόμενους της εταιρείας, σε πρώην εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους αλλά και μικρομετόχους της Χ. Κ. Τεγόπουλος για την “αποδοχή δωρεάς μετοχών στην εταιρεία “Τρίτη Όψη”. Η τελευταία θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, και το ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τη Navop LTD θα διατεθεί, μέσα σε 45 μέρες, σε επενδυτές. Σύμφωνα με την πρόσκληση ποσοστό 65% της “Τρίτης Όψης θα είναι άμεσα διαθέσιμο από το βασικό μέτοχο NAVOP LTD, άνευ ανταλλάγματος στους εργαζόμενους.
@Δεκτή έκανε χθες με γνωμοδότησή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος» στους 47 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 16 είναι δημοσιογράφοι, προκειμένου να διαχειριστούν τη συχνότητα και να τον λειτουργήσουν οι ίδιοι. Απομένει η απόφαση του αρμόδιου υπουργού ΜΜΕ.
@Οι συχνότητες στα μεσαία (666 & 981 Αθήνα, 1008 Κέρκυρα, 1260 Ρόδος, 1278 Φλώρινα, 1404 Κομοτηνή, 1512 Χανιά) ακούγονται σε μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, ειδικά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες και ιδίως μακριά από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικές γραμμές υψηλής τάσης. Οι συχνότητες 666 και 981 εκτός λειτουργίας αυτή την ώρα.
@Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν θα στείλει τα ΜΑΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή για να εκπέμψει πρόγραμμα ο μεταβατικός φορέας και δεδομένου ότι η Κατεχάκη έχει αποκλειστεί, διότι οι απολυμένοι έχουν πρόσβαση, ο Παντελής Καψής θα ακολουθήσει το σχέδιο που βρήκε έτοιμο στα συρτάρια του. Δηλαδή, η λύση να δοθεί από ιδιώτη. Προς αυτή την κατεύθυνση βολιδοσκοπείται ο γνωστός παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών, Νίνο Ελματζιόγλου που διαθέτει την τεχνογνωσία και την τεχνική υποδομή για μια τόσο φιλόδοξη επιχείρηση. Άλλωστε από τα στούντιό του στην Παιανία έβγαινε για πολλά χρόνια το MEGA! @Αργά το βράδυ της Κυριακής 7/7 αστυνομικές δυνάμεις -μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός διευθυντής ασφαλείας Ζακύνθου - μαζί με μία ειρηνοδίκη και έναν ιδιώτη τεχνικό έφθασαν στον Αίνο της Κεφαλονιάς ρίχνοντας τον πομπό της ελληνικής ραδιοφωνίας. Τεχνικοί και αλληλέγγυοι πολίτες που κατέφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ζημιές στον εξοπλισμό των πομπών ενώ η αστυνομία δεν τους επιτρέπει να μπουν στα κτήρια και να εξετάσουν αν υπάρχουν φθορές και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάντως είναι σχεδόν βέβαιοι πως και οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί αδικαιολόγητες ζημιές από τους πραίτορες της τάξης. Στην Πάτρα από την άλλη οι αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονταν προς το Παναχαϊκό Όρος όπου.. βρίσκονται οι πομποί για να τους βγάλουν εκτός λειτουργίας. Στην πόλη της Πάτρας όμως και συγκεκριμένα στην περιοχή του δασυλλίου υπάρχουν και εφεδρικοί πομποί, όπου εκεί έχουν μαζευτεί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι -περίπου 500 τον αριθμό- περιφρουρώντας τους πομπούς και τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ. Η επιτροπή αγώνα Πάτρας αποφάσισε την 24ωρη συνεχή ροή ενημέρωσης μέσω του τοπικού περιφερειακού σταθμού με παράλληλη περιφρούρηση των πομπών αλλά και των γραφείων της ΕΡΑ. Η έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή του αλληλέγγυου κόσμου στις περιφρουρήσεις είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…