Η χαμένη Ελευθεροτυπία και οι περιφερειακοί σταθμοί στο προσκήνιο

Γιάννης Ντάσκας στην “Ελευθεροτυπία”; Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας “Τρίτη Όψη” που εκδίδει την εφημερίδα, επιχειρεί, εκ νέου- μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη από τη θέση του διευθυντή-να φέρει στην εφημερίδα το Γιάννη Ντάσκα, αναθέτοντας του,αρχικά, την ευθύνη των ερευνών . Υπάρχουν όμως αντιδράσεις από εργαζόμενους. @Το ποσό των 2.001.000 ευρώ καλείται να καταθέσουν οι μέτοχοι της Αυγής» ως τις 28 Ιανουαρίου 2014. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης της 25ης Νοεμβρίου 2013 ορίζει πως οι παλαιοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτίμησης σε ολόκληρο το νέο κεφάλαιο, αναλογικά με τη συμμετοχή τους. Αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτό θα ανέλθει σε 2.746.569 ευρώ. Νωρίτερα, στις 8 Ιανουαρίου 2014, οι μέτοχοι της εκδοτικής εταιρείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν για το νέο σχήμα του διοικητικού συμβουλίου της «Αυγής» στο οποίο πρόεδρος είναι ο Βασίλης Μουλόπουλος. Ο μέσος όρος πωλήσεων της εφημερίδας στο 11μηνο του 2013 ανήλθε σε 1.720 φύλλα καταγράφοντας πτώση 18%.
@Καθοριστικές αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ΜΜΕ στη χώρα, το ΔΟΛ και το Mega. Η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στην περίπτωση του Mega σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων των εφημερίδων όπως συμβαίνει με το ΔΟΛ, έχουν οδηγήσει τις δύο εταιρείες σε σημαντικές αλλαγές.
@Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Δ.Τ κατέθεσε ο Άντζελα Γκερέκου ζητώντας απαντήσεις για την τύχη των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της πρώην ΕΡΤ. Όπως αναφέρει περίπου 25 ημέρες μετά την έναρξη της μεταφοράς των υπηρεσιών ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή και 3 μήνες μετά τη δημοσίευση του προσωρινού πίνακα κατάταξης της δεύτερης προκήρυξης για τη στελέχωση του μεταβατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν έχουν προσληφθεί οι επιτυχόντες για τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με βάση αυτό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά ποιο είναι το σχέδιο για τον αριθμό των περιφερειακών ραδιοσταθμών που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ, σε ποιες περιοχές και με ποια κριτήρια καθώς και ποιο ποσοστό του ανταποδοτικού τέλους για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα διατεθεί στη ΝΕΡΙΤ και ποιο ποσοστό θα παρακρατηθεί για άλλους σκοπούς και ποιους;
νέα εκπομπή της Δ.T “4 Greece” εγκρίθηκε ως εσωτερική παραγωγή με κόστος που υπέγραψε ο Γκίκας Μάναλης στα 11.610 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για εννέα επεισόδια. Δηλαδή το κόστος για κάθε επεισόδιο εσωτερικής παραγωγής ανέρχεται σε 1.290 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. Για την εν λόγω ανάθεση δεν υπάρχουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, όπως γινόταν επί ΕΡΤ για τις εσωτερικές παραγωγές. Παρουσιαστής και αρχισυντάκτης είναι ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος ο οποίος πριν μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ είχε μετατεθεί στον «Αθήνα 9,84» και από εκεί επέστρεψε ως πρόσληψη συμβασιούχου στη Δ.Τ. Η εκπομπή ασχολείται με θέματα της πρωτεύουσας , ομάδες που δρουν στην Αθήνα, κ.λ.π. Και το ίδιο διάστημα εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη Δ.Τ.
@Τέσσερις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας προχωρούν σε αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου. Το πρώτο μεγάλο εγχείρημα είναι αυτό της Forthnet η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει ως τις 3 Ιανουαρίου να συγκεντρώσει 29,1 εκατ. ευρώ. Η Καθημερινή ΑΕ καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9 Ιανουαρίου με θέμα τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 9.1200.000 ευρώ και την αύξηση κατά 9.000.000. Επίσης, ως τις 28 Ιανουαρίου 2014 καλούνται οι μέτοχοι της «Αυγής» να καλύψουν το ποσό της αύξησης 2.001.000 ευρώ. Νωρίτερα, στις 8 Ιανουαρίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή του ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…