ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ TV ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΛΟΚΕΣ

@Τις επιπτώσεις στις εταιρείες, στις θέσεις εργασίας και στα ασφαλιστικά ταμεία από την άγρια φορολογία παραδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών αναφερόμενο στους φόρους! Στο σχέδιο νόμου για τη φορολογία επί των ακινήτων συμφώνησε πως η επιβολή φόρου 20% στις διαφημίσεις της τηλεόρασης θα καταστρέψει τη σχετική αγορά, με αποτέλεσμα να παγώσει έως την 1η Ιανουαρίου 2015. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την ΕΙΤΗΣΕΕ, που είναι κάθετα αντίθετη, από την εποχή του Γ. Παπανδρέου, στην υλοποίηση του ψηφισμένου νόμου. Τα αποκαλυπτικά επιχειρήματα της έκθεσης Ίσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ) θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τα επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών για τη μη υλοποίηση του νόμου και να ζητήσουν να ισχύσουν για όλη την κοινωνία. Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται πως «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και δη των επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».
@Και ακόμη: ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ TV«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο, σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει εκτίμηση για την απώλεια εσόδων για το 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, παρά μόνο η αναφορά πως θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού. Ήδη οι διαφημιζόμενοι ζητούν την πλήρη εξαφάνισή του, η οποία είχε γίνει από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών είχαν κερδίσει, για λογαριασμό και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων, τη σταδιακή κατάργησή του σε αντάλλαγμα για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ κατά 30%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…