Colpo grosso με την κατάργηση του φόρου τηλεόρασης για τη διαφήμιση και βραβεία για λίγους...

διορισμός των νέων μελών στην ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανοίγει τον δρόμο για τη fast track χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea, των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Τρίτη εγκρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη μόνο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, στη θέση του προέδρου, ο Νίκος Παπαουλάκης ως αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών και ο Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος ως αντιπρόεδρος Ταχυδρομείων. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Μενέλαος Δασκαλάκης ανακοίνωσε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει υποχρεωτικά η νέα ηγεσία της ΕΕΤΤ. Θα πρέπει να συνεδριάσει, όπως είπε, και να βγάλει άμεσα την προκήρυξη των ψηφιακών συχνοτήτων στη δημοσιότητα, ώστε μέσα σε έναν μήνα να δοθούν στον πάροχο δικτύου. Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κ. Λουρόπουλος δέχθηκε στην Επιτροπή κριτική λόγω της συμμετοχής του σε εταιρεία πληροφορικής, από την οποία του ζητήθηκε να απεμπλακεί αμέσως....
@Υψηλά πρόστιμα συνολικού ύψους 165.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον ΑΝΤ1! Το μεγαλύτερο μέρος τους (150.000) αφορά τη μετάδοση του προγράμματος “TV Quiz” με παραπλανητικούς όρους και το μικρότερο (15.000), για την προβολή αστρολογικών προβλέψεων. @Ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός παρέλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια σε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, το Δημοσιογραφικό Βραβείο του “Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση” για το 2013. Η βράβευσή του μετά από ομόφωνη εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφασίστηκε για την δημοσιογραφική του προσέγγιση στην παρουσίαση της σειράς εκπομπών“27 της Ευρώπης” και με άξονα την σύγχρονη πολιτική-οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
@Την οριστική καρτάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης ζητάει ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος. Μετά από την νέα αναβολή εφαρμογής, ως αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση δηλώνει πως “σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της αγοράς, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την οριστική κατάργηση του φόρου (“http://www.sde.gr.) Είναι προφανές πως είναι δικαίωμα του ΣΔΕ να διεκδικεί μια τέτοια διακριτική μεταχείριση και να αισθάνεται πλέον πολύ ισχυρός, για να το δηλώνει δημοσίως. Το ζήτημα αφορά την κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει να εξαιρέσει από τη σκληρή φορολογία έναν μόνο κλάδο, ο οποίος βαρύνεται με το σκάνδαλο των επιστροφών. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση έχει ξεχάσει την ιστορία, ας την θυμήσουμε. Μεγάλες διαφημιστικές έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες, άφησαν τρομερές επισφάλειες που εξελίχθηκαν σε “μαύρες τρύπες” για ορισμένα ΜΜΕ και στη συνέχεια, τα παιδιά των διαφημιστών, ίδρυσαν νέες εταιρείες, μπαίνοντας ξανά στη…δουλειά.
υνεχίζεται η τακτική του στρουθοκαμηλισμού από το υπουργείο Οικονομικών για τη μή πληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Μετά την απόφαση του Χρ. Σταϊκούρα να δοθεί το ποσόν των 21 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση των αποζημιώσεων στους απολυμένους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση έχει κλείσει κάθε δίοδο επικοινωνίας και δεν απαντά στο πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Εκτιμάται ότι είναι υποχρεωμένη να πληρώσει έως το τέλος του έτους την άδεια και το επίδομα στους εργαζομένους, καθώς ο νόμος προβλέπει τον διπλασιασμό του ποσού σε περίπτωση που δεν πληρωθεί μέσα στο έτος.Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει τους εργαζομένους της ΕΡΤ στην τύχη τους και να έχουν ξεχάσει το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…