ΔΟΛ-ΜΕGA ΧΈΡΙ ΧΈΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

επόμενη μέρα στο ΔΟΛ ξεκίνησε. Η εταιρεία της οικογένειας Λαμπράκη, πέρασε και επίσημα στο Σταύρο Ψυχάρη. Όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο η εταιρεία “Σ. Π. ΨΥΧΑΡΗΣ – ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ Α.Ε.” , ελεγχόμενη κατά 100% από τον Σταύρο Π. Ψυχάρη γνωστοποίησε ότι χθες με με εξωχρηματιστηριακή αγορά απέκτησε 33.718.750 κοινές ονομαστικές μετοχές τ μετά δικαιώματος ψήφου, του ΔΟΛ. Είναι μια κίνηση που πριν από χρόνια κανείς δεν μπορούσε, να φανταστεί, κι όμως συμβαίνει τώρα. Το “Π” είχε εγκαίρως, στις 26 Οκτωβρίου, αποκαλύψει τις κινήσεις του Σταύρου Ψυχάρη, αποκαλύπτοντας τη σύσταση, πριν από λίγο καιρό, την ίδρυσης της “Σ. Ψυχάρης Συμμετοχών”.
@Αρχηγός πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρεται σε ομιλία του στη Βουλή σε ρεπορτάζ περιοδικού που τεκμηριώνει ότι υφυπουργός της κυβέρνησης υπήρξε εργαζόμενος σε εταιρεία της οποίας την επένδυση καλείται, από κυβερνητική πλέον θέση, να εξυπηρετήσει. Ο υφυπουργός απαντά ότι είναι περήφανος για το βιογραφικό του και ότι δεν έχει αυτές τις αρμοδιότητες. Ο αρχηγός κόμματος του ανταπαντά με στοιχεία από το ίδιο ρεπορτάζ, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο σχετίζεται με τις εν λόγω επενδύσεις, αλλά επιπλέον προσωπικά ανέλαβε την προώθησή τους. Πώς θα γράφατε την είδηση;
@Δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του Alpha ενέκρινε το ΕΣΡ, χωρίς να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση. Όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, με την 539/ 12.11.2013, το ΕΣΡ έδωσε το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού κατά 156.095 ευρώ από την Alpha Media Group και με την 540/12.11.2013, τη δεύτερη αύξηση κατά 281.518 ευρώ.
Οριακά πριν από τα Χριστούγεννα» επιζητείται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τους παρόχους ψηφιακού δικτύου, μετά την σημερινή επικύρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του διορισμού του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου ως προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των κ.κ. Ν. Παπαουλάκη και Κ. Δεληκωστόπουλου ως αντιπροέδρων.
@Η “Αυγή”, στη μακρόχρονη εκδοτική παρουσία της, υπήρξε στόχος αυταρχικών εξουσιών, παρακρατικών οργανώσεων και ποικίλων ολοκληρωτισμών. Προδικτατορικά εκατοντάδες αναγνώστες και δημοσιογράφοι της εφημερίδας σύρθηκαν στα δικαστήρια από το κράτος της Δεξιάς, ενώ με την επιβολή της δικτατορίας χιλιάδες αριστεροί, άνθρωποι της εφημερίδας, συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν. Μεταδικτατορικά η “Αυγή” υπήρξε στόχος αυταρχικών κέντρων εξουσίας.
@ Μέχρι πότε θα λειτουργεί η τηλεόραση του υπουργείου Οικονομικών “Δ.Τ.” Πότε θα ξεκινήσει τη μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος της επίσης κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ; Η “Δ.Τ.” όπως αναμενόταν θα καλύψει την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βάζει πλώρη για το Μουντιάλ, ενώ η ΝΕΡΙΤ ακόμη …συγκροτείται…Προς το παρόν, η πραγματικότητα δείχνει πως λειτουργεί ένα τηλεοπτικό (“Δ.Τ.” και ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα (“Δ.Ρ.”), υπό τον έλεγχο του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη. Αντιθέτως, η ΝΕΡΙΤ, δεν έχει ακόμη εκπονήσει κανένα σχέδιο για τον αριθμό των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που θα λειτουργήσουν στο μέλλον. Η “Δ.Τ.”εμφανίζεται να έχει χρήματα από τα κεφάλαια της πλεονασματικής ΕΡΤ, ενώ η ΝΕΡΙΤ ένα αρχικό κεφάλαιο ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν μπορεί όπως είναι προφανές να καλύψει τις ανάγκες ενός πραγματικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πίσω από αυτό το χάος βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης επιβολής λουκέτο στην ΕΡΤ, αλλά και στη συνέχεια της ερμηνείας που έδωσαν στην προσωρινή διαταγή που έδωσε το ΣτΕ.
 @Τρεις νέες απολύσεις...στα πλαίσια των απολύσεων για τον μήνα Δεκέμβριο, στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Αδειάζουν τα γραφεία της εφημερίδας με τιους απολυμένους να έχουν φτάσει συνολικά τους 38, μετά και τις 5 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες (στα τέλη Νοεμβρίου).Οπως σχολίασε το μπλογκ Νευροσπάστης, :...... Φέτος ο “Ριζοσπάστης” και η ΚΕ του ΚΚΕ που τον διοικεί δεν θα απολύσει μέσα στις γιορτές, όπως είχε κάνει πέρσι. Οι απολύσεις Δεκεμβρίου μόλις έγιναν. Την πόρτα της εξόδου είδαν ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, από το πολιτικό, η Ελένη Μαυρούλη από το Διεθνές τμήμα και ο Μπάμπης Λελούδας από τη διόρθωση. Συνολικά, παρά δύο τεσσαράκοντα. Ποιος θα βγάζει την εφημερίδα;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…