Πόλεμος συμφερόντων, ρυθμίσεις για λίγους και χωρίς κέρδος ο Οικονομικός τύπος

@Τη διακοπή μετάδοσης του οπτικοακουστικού υλικού με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού και των μελών του νεοναζιστικού κόμματος, ζητάει με νέα παρέμβαση της, προς το ΕΣΡ, η Χρυσή Αυγή. Στην επιστολή που εστάλη σήμερα προς τη Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, η αποκάλυψη της πραγματικής δράσης της ΧΑ με ντοκουμέντα θεωρείται από το νεοναζιστικό κόμμα ως ”απόρρητο υλικό”, από την ανάκριση “που περιλαμβάνει τα πλέον προσωπικά δεδομένα των κατηγορούμενων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, γράπτα κείμενα”. Επιχειρείται δηλαδή η απαγόρευση της αναμετάδοσης από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, των απειλών κάθε είδους από τους νεοναζί, τις στολές Κου Κλουξ Κλαν και τους χιτλερικούς χαιρετισμούς,τα οποία και προέρχονται από τη δικογραφία της ΧΑ!
πόλεμος της οικογένειας Γιαννακόπουλου με την κυβέρνηση, με επίκεντρο την αγορά του φαρμάκου, συνεχίζεται. Σήμερα, η εφημερίδα Newsbomb που κυκλοφορεί, αναφέρεται στο πρώτο της θέμα, στο στενό συνεργάτη και σύμβουλο επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη, δημοσιοποιώντας την αμοιβή τους και θέτοντας ερωτήματα για το ποιο είναι το πεδίο εργασίας του.
@της Ναταλίας Ανδρικοπούλου Σχέδιο να μεταδώσουν σύντομα το σήμα της ΔΤ και εκτός συνόρων επεξεργάζονται οι ιθύνοντες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς αυξάνονται οι πολιτικές πιέσεις για να ανακτηθούν οι «γέφυρες» επικοινωνίας με την απανταχού ομογένεια. Μπορεί η Δημόσια Τηλεόραση να εξέμπεμψε όπως- όπως στα τέλη Ιουλίου, για τους απόδημους Ελληνες, όμως, το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου παραμένει… πίσσα κατράμι έως και σήμερα που συμπληρώνονται έξι μήνες πλήρους αποκοπής των ελληνικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο από την δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας. Το αρχικό σχέδιο, το οποίο συχνά-πυκνά ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Παντελής Καψής ήθελε το δορυφορικό κανάλι –δηλαδή ο διάδοχος της ERT World- να εγκαινιάζεται μαζί με τη λειτουργία του επίσημου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της ΝΕΡΙΤ, γύρω στο Μάρτιο.
@Ρυθμίσεις: Στο τέλος του χρόνου λήγουν δύο προθεσμίες. Η πρώτη για την επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένεται να επιβαρύνει με 20% κάθε διαφήμιση. Ως τώρα η εφαρμογή της διάταξης έχει “παγώσει” με νομοθετικές ρυθμίσεις. Η δεύτερη είναι για το καθεστώς παράτασης λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, μέχρι να εκδοθούν οι σχετικές προκηρύξεις. Η αίσθηση είναι πως και για τα δύο ζητήματα θα ρυθμιστούν προς όφελος των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων…
@«Ελευθεροτυπία»: Σε αναζήτηση νέου διευθυντή για την «Ελευθεροτυπία» βρίσκεται ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος, μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπάδοπουλου- Τετράδη.
@Εταιρεία με δύο συμβούλια και ένα οργανόγραμμα, αλλά χωρίς αντικείμενο. Η ΝΕΡΙΤ ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης των σχολίων για τη για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και των σκοπών της ΝΕΡΙΤ, με την παράλληλη διοχέτευση του οργανογράμματός της, αλλά κάνεις δεν γνωρίζει επίσημα τον αριθμό των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών που θα διαθέτει. Όπως επίσης δεν είναι γνωστός ο Προϋπολογισμός της…Η γραφειοκρατία οργανώθηκε, λείπει πλέον το αντικείμενο και τα λεφτά…
@Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Κέρδος" δεν το βάζουν κάτω. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9.00, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Κτήριο 9, αίθουσα 16) ομαδική αγωγή δημοσιογράφων της εφημερίδας κατά της εργοδοσίας.... .. Οι συνάδελφοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους – τους χρωστάνε μισθούς από τον Απρίλιο 2013 και οφειλές από προηγούμενα έτη – καθώς και την επιστροφή των χρημάτων από την παράνομη μονομερή μείωση των μισθών τους, όπως έχουν αποφανθεί με αποφάσεις τους τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και το υπουργείο Εργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…