ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ, ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

@Στη διαβούλευση της ΝΕΡΙΤ για τον κανονισμό προμηθειών της νέας εταιρείας περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για τις απευθείας αναθέσεις, με ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ. Εκεί διαβάζουμε πως οι απευθείας αναθέσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτές έως 20.000 ευρώ, για τις οποίες θα μπορεί να γίνεται απευθείας ανάθεση σε όποιον επιλέξει το ΔΣ της εταιρείας, και σε αυτές από 20.000 έως και 100.000 ευρώ, για τις οποίες θα ζητούνται προσφορές από τρεις υποψηφίους με φαξ ή email! Δηλαδή, το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ θα μπορεί να προχωράει σε αλλεπάλληλες αναθέσεις κάτω από το όριο των 100.000 ευρώ, χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό και έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου.Δεν γίνεται ακόμη λόγος για κριτήρια σχετικά με τους υποψηφίους που θα καλούνται να καταθέτουν με φαξ ή email τις προσφορές τους για την απευθείας ανάθεση. Θα υπάρχει δημοσίευση στον Τύπο; Θα υπάρχει κατάλογος συνεργαζόμενων εταιρειών με τη ΝΕΡΙΤ; Η θεσμοθέτηση των απευθείας αναθέσεων έχει άρωμα σκανδάλου, αν σκεφθεί κανείς την πρακτική προηγούμενων διοικήσεων της αμαρτωλής ΕΡΤ. Όταν έσπαγαν ένα αναγκαίο για την εταιρεία έργο σε περισσότερα κομμάτια και προχωρούσαν σε αναθέσεις χωρίς μειοδοτικούς διαγωνισμούς!
@Ο 902 FM στο Γιάννη Κουρτάκη! Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης των «Παραπολιτικών» προχώρησε σε συμφωνία με τον Φίλιππο Βρυώνη αποκτώντας το ραδιοφωνικό σταθμό, που είχε αποκτήσει με την εξαγορά της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» από το ΚΚΕ. Είναι ο δεύτερος σταθμός που αποκτά ο Γιάννης Κουρτάκης μετά την εξαγορά του Παρέα FM από το Δημήτρη Ρίζο. Στόχος να βγει στον αέρα άμεσα το πρόγραμμα της εφημερίδας των Παραπολιτικών εντός των επομένων 20 ημερών. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι μεταβατικό προφανώς για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΕΣΡ, ενώ σχεδιάζεται να βγει στον αέρα και το οπαδικό ραδιόφωνο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, δημιουργώντας ένα μικρό συγκρότημα, το οποίο ξεκίνησε από το blog των «Παραπολιτικών» και πλέον περιλαμβάνει ένα site, μια εφημερίδα και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς.
 @Τον απεγκλωβισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τεράστια συσσωρευμένα χρέη δεκαετίας και άνω, τα οποία μαζί με τις ετήσιες ζημίες, που σταθερά παραμένουν υψηλές και τον καταρρέοντα τζίρο που αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, επεξεργάζονται από κοινού οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων μίντια της χώρας με τους εκπροσώπους της τρόικας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες, με τη διακριτική μεσολάβηση της κυβέρνησης.
@Ο Real FM Θεσσαλονίκης 107,1 είναι πλέον ο πρώτος σταθμός της πόλης. Τα στοιχεία της Focus για το διάστημα 16/9-8/12/2013 δείχνουν πως ο Θεσσαλονικιώτικος Real είναι πρώτος με ποσοστό 14%, αφήνοντας δεύτερο το Ράδιο-Θεσσαλονίκη που είχε επί χρόνια την πρώτη θέση και συγκέντρωσε ποσοστό 12%. Συγκεκριμένα, ο Real Θεσσαλονίκης, εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση , έχοντας 10,8% στην προηγούμενη μέτρηση(15/4-28/7/2013), έναντι 11.6% του Ράδιο Θεσσαλονίκη που είχε και τα ηνία. Με δεδομένη την πρώτη θέση που κατέχει ο Real στην Αθήνα, είναι πλέον το ραδιοφωνικό δίκτυο με τη μεγαλύτερη απήχηση σε όλη τη χώρα. Επιστρέφοντας στα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, την τρίτη θέση της ακροαματικότητας, κατέχει το Αθλητικό Metropolis μ 11,6% κι ακολουθούν το Plus Radio με 10,5%, το Κοσμοράδιο με 9,9% . Η λίστα στη συνέχεια έχει ως εξής: Το Ζοο Radio έχει 7,3% όπως και το Ράδιο ‘Ενα , ο Ερωτικός 7,2%, ο Λαϊκός FM: 7,1%, ο Velvet 5,8%, ο 105,5 Rock ποσοστό 5,6% o Republic και RSO από 5,3%, ο Imagine 5,2% , ο 89 Rainbow 5,1%, ο Libero 4,8%, ο Χρώμα 4,4%, ο οποίος συγκέντρωσε το ποσοστό αυτό μεσά σε ένα διάστημα έξι μηνών λειτουργίας. Η κατάταξη ολοκληρώνεται με τον OLA FM ο οποίος έχει 3,8%, τ ο Next FM με 3,3%, το Radio North και τον FM 100 με ποσοστό 2,2% και με 0,9% είναι ο Flash 99,4. @Παρέμεινε στην πρώτη θέση και την περασμένη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2ο13. το “Έθνος της Κυριακής” με πωλήσεις 153.260 φύλλων (560) έναντι 128.580(-10.510) του “Πρώτου Θέματος” και 108.490(-9.690) του “Βήματος”. Ακολουθεί η “Real News” με 86.330 φύλλα( 11.212). Θυμίζουμε πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσίευση των κυκλοφοριών της από τα πρακτορεία.
@Για τον Φεβρουάριο του 2014 έχει ανακοινώσει η Alpha Bank τον πλειστηριασμό των οικοπέδων και των κτηριακών εγκαταστάσεων της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο Κορωπί. Από τους πλειστηριασμούς αυτούς οι εργαζόμενοι που είχαν προσφύγει κατά της εταιρείας διεκδικούν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…