ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΡΤ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

@Το σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι στα σκαριά. Στην περίπτωση που γίνουν εθνικές εκλογές και συγκροτηθεί η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσιπρας έχει δεσμευτεί πως θα επαναφέρει την ΕΡΤ στην κατάσταση πριν το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013. Θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση και αν ναι, με ποιο τρόπο; Θα προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι και πόσα θα χρήματα θα πληρώνει ο κόσμος; Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διεργασίες για τον τρόπο που θα επανέλθει η ΕΡΤ με όλα τα προγράμματα της στον αέρα και με το μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων του. Από τις πρώτες σκέψεις που έχουν γίνει η ΕΡΤ μπορεί να επαναλειτουργήσει άμεσα, χωρίς να υπάρχει νομικό ζήτημα, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μέχρι να συνταχθεί ένας νέος νόμος.
@Με υπουργική απόφαση τροποποιείται για 8η φορά η υπουργική απόφαση λουκέτου στην ΕΡΤ και η διαχείριση της Δ.Τ φεύγει από τον Γκίκα Μάναλη του υπουργείου Οικονομικών και περνά στη ΝΕΡΙΤ! Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης προβλέπει πως ο Γκίκας Μάναλης υπογράφει σύμβαση με το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και μεταφέρει σε αυτό τη διαχείριση της Δ.Τ., “συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού”! Με άλλα λόγια περνάνε και το προσωπικό των συμβασιούχων της Δ.Τ στη ΝΕΡΙΤ με επιχείρημα πως έτσι συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ! Με ένα μόνο άρθρο τα αρμόδια υπουργεία έχουν ξεπεράσει κάθε νομοθετικό ατόπημα.
 @Χαρακτήρα επιχειρησιακής σύμβασης έχει η “ατομική σύμβαση” που “διαπραγματεύητκαν” οι συντάκτες των εφημερίδων του ΔΟΛ και “ενημέρωσαν” απλώς τα συνδικαλιστικά σωματεία για αυτήν. Και τα σωματεία(;), δηλαδή η ΕΣΗΕΑ, χωρίς αντίδραση αποδέχεται τα τετελεσμένα. Χωρίς ντόρο για να μην πιστοποιηθεί και τυπικά η εξαφάνιση της ως συλλογικός “εκπρόσωπος” των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
 @Η μεγάλη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής ποδοσφαίρου έφτασε. Κάποτε οι μεταδόσεις των αγώνων ήταν συνυφασμένοι με την ΕΡΤ, όμως στη διαδρομή, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας πέρασαν στο Mega, το οποίο απέκτησε τους αγώνες της ομάδας που κατέκτησε το Euro2004 και τώρα οδεύει προς το Mundial της Βραζιλίας. Στον ανταγωνισμό για τα δικαιώματα μπαίνει η συμμαχία των ΑΝΤ1-OTE TV , διεκδικώντας τα δικαιώματα της εθνική ποδοσφαίρου.
Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ». Ειδησεογραφικά Πόρταλ: Ψηφιακά Μέσα και Εργασιακός Μεσαίωνας.Mε στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να προβάλλει..... τα αιτήματα των Ενώσεων και των εργαζόμενων στα ενημερωτικά ψηφιακά Νέα Μέσα για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα διαδικτυακά ΜΜΕ και κυρίως στους εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς κ.α. του χώρου.
 @Στα ύψη εκτοξεύτηκε το budget του «Στο Κόκκινο 105.5». Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με...γενικολογίες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορούν. Για κακοδιαχείριση εγκαλείται ο διευθυντής του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο 105.5» Κώστας Αρβανίτης, διότι την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, το budget του σταθμού έχει εκτοξευθεί από τις 900.000 ευρώ σε 1.500.000 ευρώ....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…