Κερδοσκοπικά συμφέροντα επιθυμούν να προσβάλλουν τον διαγωνισμό για την ψηφιακή

@Δηλώσεις Γιώργου Σιμόπουλου από STAR TV Κεντρικής Ελλάδας Για ενώσεις περιφερειακών σταθμών «σφραγίδα», χωρίς μέλη και δράση κάνει λόγο ο Γιώργος Σιμόπουλος του STAR TV Κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και κάνει λόγο – με τη σειρά της, για προσφυγή των εν λόγω σταθμών κατά της δημοπρασίας ψηφιακών συχνοτήτων. «Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν διαγωνισμό» δηλώνει ο γραμματέας της μοναδικής Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας και συμπληρώνει, «Θέλουμε να τελειώνει οριστικά το θολό παρελθόν με την περιφερειακή τηλεόραση. Με αφορμή την ψηφιακή μετάβαση, επιθυμούμε να μπουν κανόνες, να πάρουμε άδειες και να ξέρουμε τι πληρώνουμε». Σε άλλο σημείο αναφέρει, «Ρωτήστε αν ο Πανταζόπουλος έχει κανάλι και τι είναι... Αυτός ο άνθρωπος ασχολείται επιχειρηματικά με πομπούς, δεν είναι το επάγγελμά του η τηλεόραση... Δεν έχει εγκαταστάσεις, ούτε ξέρουμε πώς βγαίνει και τι κάνει... Δεν μπορεί να μας παρασύρει ο καθένας ανάλογα με τα συμφέροντά του και να φαίνεται ότι η περιφερειακή τηλεόραση είναι εναντίον... Αυτοί οι κύριοι θέλουν να μας πάνε πίσω για να κερδοσκοπούν»! Και συνεχίζει, «Στην πιλοτική εφαρμογή αυτός ο κύριος απέδειξε ότι κινείται με ερασιτεχνικό τρόπο, με ερασιτεχνικά μηχανήματα και με πρόχειρες λύσεις... Κάποιοι σοβαροί σταθμοί επενδύσαμε, βάλαμε ψηφιακά λινκ και περιμένουμε να εκπέμψουμε ψηφιακά... Εμείς σαν STAR επενδύσαμε 300.000 ευρώ, ο συνάδελφος από τον ΚΡΗΤΗ TV πλήρωσε 400.000 ευρώ».
@Για να καταλήξει, «Επιθυμούμε την οριστική μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή εντός των προγραμματισθέντων χρονοδιαγραμμάτων... Εμείς θέλουμε όποιον πάροχο μας παρέχει τις τέλειες τεχνικές προδιαγραφές... Θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε μια εταιρία παρόχου, αλλά τα βάλαμε κάτω και δεν μας συμφέρει να συντηρούμε 20 βουνά, με ρεύμα, μηχανήματα... για να πληρώνει ενοίκιο ποιος; Αφού στην περιοχή μου είμαι μόνος. Άλλωστε στην προκήρυξη υπάρχει μαθηματικός τύπος που με προστατεύει – ανάλογα με τον πληθυσμό και, δεν μπορούν να μου ζητήσουν υπέρογκα ποσά». Από τις Τυπολογίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…