ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΕΕΤΤ ΚΑΙ DIGEA- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ..

@Σοβαρό ζήτημα για την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου εγείρεται από την προκήρυξη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την αδειοδότηση με δημοπρασία του παρόχου δικτύου, που θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2014. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΕΤΤ στον 7.1.1. όρο της προκήρυξης που συνέταξε προβλέπει πως, αν παρουσιαστεί μόνο ένας ενδιαφερόμενος στη δημοπρασία, λαμβάνει όλα τα δικαιώματα των ψηφιακών συχνοτήτων καταβάλλοντας μόνο την τιμή εκκίνησης και η διαδικασία δεν πραγματοποιείται: EETT-DIAGONISMOS«Εάν στο στάδιο προεπιλογής έχει προεπιλεγεί μόνο ένας συμμετέχων, ο οποίος σύμφωνα με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής που έχει καταθέσει ενδιαφέρεται για τη χορήγηση του ενός δικαιώματος συχνοτήτων εθνικής κάλυψης, η ΕΕΤΤ με απόφασή της, χωρίς τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, ανακηρύσσει αυτόν υπερθεματιστή για το ένα (1) δικαίωμα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής κάλυψης και τα δεκατρία (13) δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης με εκπλειστηρίασμα το άθροισμα των τιμών εκκίνησης που ορίζονται στους Πίνακες 7.1 και 7.2, και το εκπλειστηρίασμα καταβάλλεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 8.2.1 σημείο 1 ή σημείο 3, ανάλογα με την επιλογή του συμμετέχοντος».
@Η συζήτηση της πρότασης Αλ. Σκαναβή για την επανέκδοση του “Επενδυτή” με μεγάλες περικοπές σε αμοιβές κατά 50% και απολύσεις του 1/3 του προσωπικού τουλάχιστον, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Μπενέκου ο οποίος αντιπροτείνει να νοικιάσουν οι εργαζόμενοι τον τίτλο της εφημερίδας έναντι των οφειλών της εταιρείας σε αυτούς! Η επιστολή του Δ. Μπενέκου προς τον Αλ. Σκαναβή και τους εργαζόμενους του “Επενδυτή” είναι ενδεικτική για την ομηρία των εργαζομένων την οποία επέβαλλαν οι δυο συνεκδότες που διέλυσαν τη DBAS και συνεχίζουν να μην πληρώνουν τα δεδουλευμένα. Ο Αλ. Σκαναβής συζήτησε την πιθανότητα επανέκδοσης με τους παραπάνω όρους αλλά ο “εξαφανισμένος” Δ. Μπενέκος διαφωνεί. Αντιπροτείνει να δοθεί ο τίτλος στους εργαζόμενους ή να ενοικιαστεί!
@Την ώρα που τα πρώτα ονόματα της τηλεοπτικής βιομηχανίας αποδέχθηκαν να πέσει η αμοιβή τους ανά επεισόδιο στα 6.000 ευρώ, η συντριπτική πλειονότητα των ηθοποιών σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση έχει κατέβει στα 3,53 ευρώ την ώρα (!), ως αποτέλεσμα της κατάργησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον χώρο του θεάματος. Και φυσικά οι περισσότεροι ηθοποιοί περιμένουν μήνες ολόκληρους προκειμένου να πληρωθούν για δουλειές που έχουν κάνει για τα τηλεοπτικά κανάλια.
@Διχασμός στα περιφερειακά κανάλια στο επίμαχο ζήτημα του διαγωνισμού για την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων. Η δημόσια τοποθέτηση της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών(ΕΠΕΚ) μετά από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών της στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή για την κατάθεση προσφυγής ενάντια στη δημοπρασία, προκάλεσε την αντίδραση ιδιοκτητών με επίκεντρο το Best της Μεσσηνίας. Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών περιφερειακών καναλιών που δημιουργήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από τον ιδιοκτήτη του Best Ν.Μπελογιάννη και εστάλη επιλεκτικά σε ορισμένα ΜΜΕ, δηλώνεται πως η προσφυγή που αναγγέλθηκε επίσημα δεν τους αφορά. Τα μέλη της ένωσης αυτής, όπως λένε, θέλουν την οριστική μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή μέσα στα χρονοδιαγράμματα που ορίστηκαν. Αυτό που δεν λένε είναι πως ήδη έχουν συμφωνήσει με τη Digea για να “νοικιάζουν” χώρο στις συχνότητες περιφερειακής εμβέλειας που θα κερδίσει η εταιρεία των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών έναντι μικρού, προς το παρόν, αντιτίμου. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει “ταρίφα” για 4.000 ευρώ το μήνα σε περιφερειακά κανάλια.
 @Σε δημόσια καταγγελία σε βάρος του πρόεδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αν. Νεράντζη, προέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Ν. Βούτσης και Ζ. Κωνσταντόπουλου, Θοδωρή Δρίτσα .Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως παρακωλύει τη συζήτηση σοβαρών ζητημάτων, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ζητήματα των ΜΜΕ. Στην Επιτροπή δεν έχουν συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, το κλείσιμο της ΕΡΤ και η εκχώρηση του ψηφιακού φάσματος, με την κλήτευση των αρμοδίων υπουργών.
@Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της EBU και του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, με την οποία η Δημόσια Τηλεόραση αναλαμβάνει, ως μεταβατικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιότερες δεσμεύσεις της ΕΡΤ, αλλά και...... τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σε όλα τα μέλη της EBU. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα στη Δημόσια Τηλεόραση να συμμετάσχει σε διεθνείς συμπαραγωγές που τελούνται υπό την αιγίδα της EBU και να έχει πρόσβαση στο ειδησεογραφικό υλικό που συνεισφέρουν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…