Mega Δανεικά πριν τις εκλογές και τουρκικά δελτία στην ΘΡΆΚΗ

@Στα 579 εκατ. ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των εισηγμένων στο χρηματιστήριο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία εννιαμήνου. Τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις μνημονιακές θέσεις εξακολουθούν να έχουν την υποστήριξη των τραπεζών με ομολογιακά δάνεια, σε αντίθεση με media που ανέπτυξαν αντιμνημονιακές θέσεις και οδηγήθηκαν στο λουκέτο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χ.Κ. Τεγόπουλος, που αν και διέθετε ακίνητα για να προσημειωθούν δεν πήρε δάνειο και σταμάτησε σχεδόν για έναν χρόνο την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Στο δε Alter, που ήταν πιο σύνθετη περίπτωση, συνέπραξαν πολλές δυνάμεις για να σταματήσει να εκπέμπει ο σταθμός. Το μοντέλο που προς το παρόν επιλέγει η «τρόικα» είναι της μείωσης του λειτουργικού κόστους με απολύσεις προσωπικού και περικοπές αμοιβών, των μικρών αυξήσεων κεφαλαίου και της αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου δανεισμού με μικρές «ενέσεις ρευστότητας». Παρόν.
@Μπορεί να δοθεί ένα δάνειο χωρίς εγγυήσεις; Κάτι τέτοιο συνέβη το 2009 στην περίπτωση του Mega Channel, λίγο καιρό μετά την επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου και την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Το μεγάλο κανάλι έλαβε ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το Mega χορηγώντας νέο, μεγαλύτερο ομολογιακό δάνειο, ύψους 98 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση αυτή, έπειτα από καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013. Υπό κανονικές συνθήκες, το Mega στις 14 Μαρτίου του 2013 θα έπρεπε να είχε καταβάλει την τελευταία και μεγαλύτερη δόση των 20 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που το είχε συνάψει με τις δανείστριες τράπεζες στις 4 Δεκεμβρίου 2009... @Οι υπηρεσίες εφαρμογής των εξαγγελιών Σαμαρά συνεχίζουν κανονικά το έργο τους. Με κονδύλια της ΕΕ θα στηριχθεί η διαφημιστική καμπάνια για το δωρεάν internet που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Στο υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη δημιουργηθεί η σχετική ομάδα εργασίας που θα προτείνει το πώς και το πότε θα αρχίσει η διαφήμιση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας στο internet». Πάλι θα βρέξει λεφτά κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ. @Άλλη μία υπόθεση πτώχευσης τηλεοπτικού καναλιού. Την περασμένη εβδομάδα εκδικάστηκε στην Πάτρα η αίτηση πτώχευσης του Tele Time έπειτα από προσφυγή εργαζομένου στο κανάλι. Το Tele Time έκλεισε αφήνοντας χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους εργαζομένους, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο έγινε απόπειρα μεταφοράς μηχανημάτων που έχουν ήδη κατασχέσει οι εργαζόμενοι έναντι των χρεών της εταιρείας.
@Έρευνα για τους όρους πώλησης ταινιών και αθλητικών γεγονότων εντός ΕΕ, στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, ξεκίνησε η ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έρευνα περιλαμβάνει τα δίκτυα του BSkyB στη Μεγάλη Βρετανία, το Sky Italia στην Ιταλία, το Canal + στη Γαλλία, το Sky Deutschland στη Γερμανία και Canal Plus στην Ισπανία και τα στούντιο των ΗΠΑ, Twentieth Century Fox, Warner Bros, Sony, NBC Universal και η Paramount.
@Την ίδια στιγμή που ο εκτουρκισμός της ελληνόφωνης Πόλης συνιστά μια καθολική πραγματικότητα, στην Ξάνθη ένα κανάλι, το Channel 6 μιλάει πλέον και τουρκικά χάριν προφανώς της πελατείας των τηλεθεατών που συνιστούν μειοψηφία στην περιοχή........Πρόκειται για το σύντομο τουρκόφωνο Δελτίο Ειδήσεων, που θα μεταδίδεται μετά τα Δελτία Ειδήσεων του σταθμού. Το κανάλι μάλιστα αναφέρει ότι «μετά την καινοτομία της έκδοσης της Eylem που μεταφέρει τα νέα της περιοχής για τους μειονοτικούς αναγνώστες, το τηλεοπτικό τουρκόφωνο δελτίο ειδήσεων επιχειρεί να καλύψει ένα σημαντικό κενό, ειδικά μετά το κλείσιμο της ΕΡΑ Κομοτηνής. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο καθώς ήδη το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu έσπευσε να μεταδώσει τη σχετική πληροφορία».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…