ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ MEDIA...

@Συνεδρίασαν σήμερα 19/1/2014 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Ξενοφών», οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Τηλεοπτικών Σταθμών της Περιφέρειας σε κοινή συνεδρίαση, με μέλη προερχόμενα και από τα τρία επαγγελματικά Σωματεία, ΕΠΕΚ, ΤΕΠ και ΕΤΕΠ, προκειμένου να συζητήσουν για τον διαγωνισμό των ψηφιακών συχνοτήτων, η Προκήρυξη του οποίου έγινε εσπευσμένα και με ιδιαίτερα ύποπτο τρόπο εν μέσω εορτών και με λήξη την 31η Ιανουαρίου 2014. Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών διεπίστωσαν πως ο σχετικός διαγωνισμός ψηφιακών συχνοτήτων, στερείται και της ελαχίστης ακόμη και προσχηματικής αντικειμενικότητας. Η Προκήρυξη αυτή γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν, ούτε τα συμφέροντα του Δημοσίου, ούτε η επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της Περιφέρειας και των κατοίκων αυτής, ούτε βέβαια τα συμφέροντα των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών. Αντίθετα με συνοπτικούς όρους δημιουργεί συνθήκες, ώστε να παύσει η λειτουργία των Περιφερειακών Σταθμών, με μία αδιαφανή διαδικασία που φωτογραφίζει συγκεκριμένα μονοπωλιακά συμφέροντα.
@Αλλαγή στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Οπτικοακουστικού Τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, με την Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια απούσα. Μετά τη Βουλγαρία, την προεδρία αναλαμβάνει η Ιταλία, ενώ η χώρα μας έχει πάψει να μετέχει σε αυτό το θεσμικό όργανο μετά το κλείσιμο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων. Η αρμοδιότητα του ΙΟΜ είχε παραχωρηθεί παρατύπως από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στην ΕΡΤ, στην οποία επίσης έβαλαν λουκέτο. Πέρα από τη συλλογή και τη δημοσίευση των στοιχείων της τηλεοπτικής αγοράς σε κάθε χώρα, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο είναι υπεύθυνο για την πιστοποίηση της τήρησης της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής οδηγίας.
@Περίοδος μεταγραφών ο Γενάρης στο ποδόσφαιρο, αλλά όπως φαίνεται και στα ΜΜΕ. Στο ποδόσφαιρο οι μεταγραφικές αποτυχίες χαρακτηρίζονται στην ποδοσφαιρική ορολογία ως «παλτά», για τα ΜΜΕ ακόμα δεν έχει βγει κάτι αντίστοιχο, οπότε «δανειζόμαστε» τον ποδοσφαιρικό όρο. Κάτι που σφίγγουν οι κώλοι στη ΔΤ αφού φαίνεται ότι ορισμένοι δεν θα έχουν εργασιακή θέση στη ΝΕΡΙΤ, κάτι τα πολιτικά «κατορθώματα» της συγκυβέρνησης που μάλλον δεν θα της χαρίσουν μακροημέρευση, έρχονται και διπλές κάλπες (αυτοδιοίκηση, ευρωεκλογές), οι πρόωρες δεν είναι και απίθανες, άρα καιροί για πολιτικές μεταγραφές και στα ΜΜΕ.
@Οι αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί στους απολυμένους της ΕΡΤ και η υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης στο σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ, αποτελούν το πεδίο της αντιπαράθεσης της ΠΟΕΣΥ, με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή. Η ΠΟΕΣΥ κάλεσε την κυβέρνηση “να σεβαστεί το νόμο και τους εργαζομένους, να καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, καθώς επίσης τα δεδουλευμένα και τις άδειες που οφείλονται σ’ αυτούς από τον Οκτώβριο του 2012” .“Για μια ακόμα φορά η ΠΟΕΣΥ αντί να ασχοληθεί στα σοβαρά για να βρει λύσεις στα προβλήματα των δημοσιογράφων εκδίδει ανακοινώσεις εντυπωσιασμού. @ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΥΠΗΧΘΗ Η «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» -Από τον Κυριάκο Ζηλάκο (μέσω της σελίδας του στο fb) : Με απόφαση του Πρωτοδικείου υπήχθη τελικά η Τυποεκδοτική (εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ), στο άρθρο 99. Η αίτηση είχε υποβληθεί ακριβώς δύο χρόνια πριν, ωστόσο όλο αυτό τον καιρό οι κατέχοντας το μέγαρο του Περισσού διέδιδαν ότι η εν λόγω κομματική επιχείρηση έχει ήδη υπαχθεί... ...στο συγκεκριμένο άρθρο του πτωχειτικού κώδικα, έχοντας έτσι προδικάσει το αποτέλεσμα. Μετά την υπαγωγή «παγώνουν» για δύο χρόνια τα χρέη της και «καθαρή» από εργαζόμενους μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…