ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

εκδικητική μανία των κυβερνητικών στελεχών εναντίον των απολυμένων της ΕΡΤ ΑΕ δεν έχει τέλος. Αρνούνται να πληρώσουν τις αποζημιώσεις στους εργαζομένους της εταιρείας, ακόμη κι αν κινδυνεύει το Ελληνικό Δημόσιο να βρεθεί υπόλογο έναντι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ δεν δικαιολογεί την άρνηση της διοίκησης να πληρώσει αποζημιώσεις, πολύ περισσότερο όταν το λουκέτο αποφασίστηκε χωρίς να έχει ζημία η ΕΡΤ, που αντιθέτως ήταν κερδοφόρος. Μια πιθανή προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα επιδίκαζε στους εργαζομένους επιπλέον αποζημίωση, καταδικάζοντας την ενέργεια ως παραβίαση της ευρωπαϊκής εργασιακής νομοθεσίας. Μακροπρόθεσμα, δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει ακριβά την πολιτική της ομάδας Σαμαρά.Η τραγική αυτή πολιτική δηλώνεται πως θα συνεχιστεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε σε εκπομπή του Mega πως θα υπάρξουν λουκέτα δημόσιων οργανισμών, στο πρότυπο του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ, με παραβίαση δηλαδή της εργασιακής νομοθεσίας περί μαζικών απολύσεων.
Τυπολογίες με πληροφορίες για το θέμα...
@«Φιλί ζωής» στο Mega από τους μετόχους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου ΔΣ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος, σε ποσόν που θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι κάθε μέτοχος (Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη, ΔΟΛ) να βάλει από 5 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, το Mega θα διατηρηθεί στη ζωή και την εκλογική χρονιά του 2014, ενώ περιορίζεται κατά πολύ το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το Star. Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια οι μέτοχοι του Mega, εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η αύξηση, θα έχουν βάλει 40 εκατ. ευρώ στην τηλεοπτική εταιρεία. Η πρώτη αύξηση ήταν το 2012 με 10 εκατ. ευρώ και ακολούθησε η δεύτερη πέρυσι με 15 εκατ. ευρώ.
@FLASH: Mε την παρούσα επιστολή και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, απαντώ στην από 22-1-2014 πρόσκληση-γνωστοποίηση Σας, η οποία μου κοινοποιήθηκε την 27-1-2014, και με την οποία θεωρώ ότι προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε τις από τον Αύγουστο του έτους 2013 και μέχρι σήμερα ενέργειές Σας σχετικά με τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH 96, οι οποίες- κατά τη γνώμη μου- έρχονται σε πλήρη αντίφαση τόσο με το πνεύμα όσο και με το γράμμα του άρθρου 32 του Ν. 4109/2013 και ταυτόχρονα αποτελούν πλήρη και κατάφορη παραβίαση της με αριθ. 218/2013 απόφασης του ΕΣΡ..
@Υπό αμφισβήτηση η ελεύθερία του Τύπου στην Ελλάδα Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού Freedom House για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το 2013, την οποία και επικαλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αναλύση της για τη διαφθορά στην ΕΕ. η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες όπου ο Τύπος αξιολογείται ως «εν μέρει ελεύθερος». Όπως τονίζει η έκθεση της Επιτροπής, «η οικονομική αδυναμία και ένα επιλεκτικά εφαρμοζόμενο κανονιστικό πλαίσιο κατέστησαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ιδιαίτερα ευάλωτα σε ενδεχόμενες αθέμιτες πιέσεις».
@Χωρίς ελεγκτικό φορέα παραμένει η Ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα. Η θητεία των 4 μελών του ΕΣΡ έληξε στα τέλη του Ιανουαρίου, χωρίς να καταφέρει να έρθει σε συμφωνία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την επιλογή των νέων μελών. Εκτιμάται πως για να λυθεί το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα θα υπάρξει μια τροπολογία που θα επαναφέρει τα 4 μέλη στη θέση τους, με τη γνώση όμως πως αυτή η διαδικασία αντίκειται στο Σύνταγμα, όπως έχει ήδη κρίνει το ΣτΕ. Στα παρασκήνια προωθείται η συγχώνευση του ΕΣΡ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και με την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων. @ Σε παιχνίδι μετεξελίσσεται η υπόθεση της μεταφοράς του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών. Η παρουσία της Digea στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την 15ετή διαχείριση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ήταν αναμενόμενη και έρχεται να συμπληρώσει το πεδίο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα επόμενα χρόνια θα φανεί, αν οι δορυφορικές πλατφόρμες θα έχουν απώλειες από την ψηφιακή επέκταση της Digea.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…