Χάσαμε την αξιοπιστία των ειδήσεων πατριώτη...

@Στην ημερομηνία 27 Απριλίου παραπέμπουν τα κυβερνητικά στελέχη για την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, την οποία οι έλληνες πολίτες πληρώνουν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου. Ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, που ανέφερε αυτήν την ημερομηνία, είπε πως είναι η καταληκτική με βάση τη συμφωνία με την EBU! Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η συμφωνία με την EBU, μπορεί και να μην εξέπεμπε; Απάντηση δεν υπάρχει. Η ΔΤ, πάντως, εξακολουθεί να παρέχει τις τηλεοπτικές υπηρεσίες της στην κυβέρνηση, με τη νέα διαχειρίστρια Αφρ. Γουγά να συνεχίζει το έργο του Γκίκα Μάναλη με τις απευθείας αναθέσεις ή τους πρόχειρους διαγωνισμούς υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποφασίζει την παραχώρηση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της σε εξωτερικούς συνεργάτες, έναντι εύλογης βεβαίως αμοιβής. Παράλληλα, ζητάει την πρόσληψη τεσσάρων διευθυντών με τριετή σύμβαση εργασίας, για τους οποίους την απόφαση πρόσληψης θα λάβει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Προκοπάκης. Με τόση ανεξαρτησία και διαφάνεια αρχίζει τη λειτουργία της η νέα τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ… @Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με απόλυτο τρόπο το ομοφοβικό παραλήρημα, σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, εναντίον του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ, επειδή δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος πρέπει να αποφεύγει τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα, τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης, όπως επίσης πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.
@Είναι απορίας άξιο αλλά και σεβαστό – εφόσον πρόκειται για απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης- πώς καταδικάστηκα ξανά για συγκεκαλυμένη διαφήμιση με την προβολή 3 εκπομπών, ενώ αθωώθηκα για άλλες 20 που προβλήθηκαν στην ERT World και στην εκπομπή «Ελληνικό Πανόραμα» πριν από 8 χρόνια. Πρόκειται για 3 εκπομπές στις οποίες είχα καλεσμένους τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας, του ζεύγους Κουτσιανά με την Apivita και της Lavipharm για ένα πρωτοποριακό προϊόν που ουδέποτε μάλιστα κυκλοφόρησε. Λυπάμαι που καταδικάστηκα γιατί υπερασπίστηκα, ίσως πρόωρα, το Made in Greece και την Ελλάδα της πρωτοπορίας και των επιτυχιών, λυπάμαι που καταδικάστηκα γιατί στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας, ήμουν με την Ελλάδα της προόδου και όχι της οπισθοδρόμησης..
@Νέα προσφυγή κατά του διαγωνισμού παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την προσφυγή, με την οποία ζητείται η ακύρωση της δημοπρασίας και της κατοχύρωσης των ψηφιακών συχνοτήτων για περιφερειακή εμβέλεια, κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση την Ιερά Μητρόπολη και το TV 100. @Επικίνδυνα παιχνίδια με την ενημέρωση παίζουν οι ιθύνοντες (διευθυντές ειδήσεων, αρμόδιοι Υπουργοί και σύμβουλοι διαφόρων ειδών) της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως προκύπτει από την περίπτωση του επί 20 χρόνια και πλέον έμπειρου και καταξιωμένου ανταποκριτή της πάλαι ποτέ ΕΡΤ στην Μόσχα, Δημήτρη Λιάτσου.Αφού τον αντιμετώπισαν στον «αέρα» της Πρωινής Ενημέρωσης με προσβλητικό και προκλητικό τρόπο, τώρα τον βάζουν στον πάγο και όπως φαίνεται , του επιφυλάσσουν για την συνέχεια απόλυση ή αν προτιμάτε «μη ανανέωση της δίμηνης σύμβασης».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…