ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

@Στις αρχές της νέας χρονιάς ο ΣΚΑΪ προγραμματίζει τη μετάδοση ενός καναλιού σε υψηλή ευκρίνεια, με το λογότυπο ΣΚΑΪ HD, στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Ταυτόχρονα, ο ΑΝΤ1 προετοιμάζεται για τη δημιουργία συνδρομητικού καναλιού, το οποίο θα μεταδίδεται επίσης από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
@Να μην πληρώσουν για τα προηγούμενα χρόνια συστηματικής κλοπής των κειμένων των εφημερίδων επιδιώκουν οι εταιρείες ηλεκτρονικής αποδελτίωσης (pressclipping). Θέλουν να ορίσουν ένα σημείο «μηδέν» υπογράφοντας συμφωνία με εκδότες και εργαζομένους στον Τύπο, με τη «διαγραφή» της πειρατικής πολιτικής και την έναρξη καταβολής αντιτίμου. Τόσο οι εκδότες όσο και οι δημοσιογράφοι, μέσω της ΕΣΗΕΑ, δεν έχουν συστήσει ακόμη τον φορέα συλλογικής διαχείρισης που θα προχωρήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τις εταιρείες που κλέβουν το περιεχόμενο, χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση τα προηγούμενα χρόνια, και το μεταπωλούν ως δικό τους σε εταιρείες και… υπουργεία.
@Εκτός από την απόσυρση των δυο άρθρων για το προσωπικό, η κυβέρνηση αποδέχθηκε μετά από πολλές πιέσεις να αλλάξει το άρθρο 1 της τροπολογίας με το οποίο καταργούνταν το καθεστώς των επιστροφών. Οι πιέσεις της ΕΔΕΕ και η συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη στο παραπέντε της ψήφισης της, έφεραν αποτέλεσμα. Παραμένει το καθεστώς των επιβραβεύσεων στους διαφημιστές με μειωμένο ποσοστό, από το 8% που όριζε ο 2328/95 στο 4%. Οι διαφημιστές έλαβαν επίσης διαβεβαιώσεις πως υπάρχει το ενδεχόμενο για την παράταση στην έναρξη ισχύος (μετά την 1η/6/2015) των διατάξεων που αφορούν στην κατάργηση των επιβραβεύσεων (YEB) Χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους... @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διασωματειακού Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, κηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ –έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά–, από τις 10 πμ σήμερα Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 έως τις 10 πμ αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου, αντιδρώντας στην εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Με την συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας. Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν. Οι συγχωνεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού καθώς στο ελάχιστο προσωπικό της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα του ομίλου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…