ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΨΥΧΑΡΗ..

@Οι αντιδράσεις για την τροπολογία που αφορά τα ΜΜΕ συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα. Στους διαφωνούντες προστέθηκε και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος. Με επιστολή του ο ΣΔΕ, στον οποίο ανήκουν οι 95 μεγάλοι διαφημιζόμενοι των ΜΜΕ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον «αιφνιδιασμό» της αγοράς. Οι διαφημιζόμενοι, συντασσόμενοι με τις διαφημιστικές εταιρείες, ζητούν διαβούλευση, δηλώνοντας πως θα καταθέσουν τη δική τους θέση. Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των ρυθμίσεων για τη διαφήμιση πήρε παράταση για μετά τον Ιούλιο του 2015.
@Ανταλλαγές καναλιών και εταιρειών! Η Extra Communications, που είχε το Extra Channel, απέκτησε ξαφνικά το κανάλι ΑΒ (πρώην ZoomTV). Και η Σταρ Ραδιοτηλεοπτική, η οποία ήλεγχε το ΑΒ, απέκτησε τον σταθμό Extra. Επί των διαδικασιών αυτών θα αποφασίσει, σύμφωνα με τον νόμο, το ΕΣΡ.
@Δεν φθάνει στα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν λουκέτο στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΕΡΤ, θέλουν και να τιμωρήσουν με απίστευτη βαναυσότητα τους πρώην εργαζομένους της, όσους δεν υπέκυψαν στην πολιτική τους. Η κυβέρνηση, παρά τα όσα είχε υποσχεθεί στα δικά της παιδιά και στους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ, «κλέβει» το 50% των αποζημιώσεων όλων των απολυμένων, δεν πληρώνει το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην συμβασιούχους που είχαν μονιμοποιηθεί με το ΠΔ 164 του Προκόπη Παυλόπουλου και δεν δίνει ούτε ευρώ αποζημίωση στους τελευταίους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Η ενημέρωση της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά στις συνδικαλιστικές Ενώσεις έγινε γνωστή χάρη στα socialmedia και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα μετέφερε η ειδική διαχείριση, οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα πάρουν έως 10 μισθούς αποζημίωση, κατά εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι περίπου 1.400 πρώην συμβασιούχοι θα λάβουν μόλις 4 ή 5 μισθούς αποζημίωση και ούτε ευρώ οι περίπου 246 συμβασιούχοι έργου. Typologies.
@Με νέο άρθρο του στο (μόλις 40 σελίδων) Βήμα της Κυριακής, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης επανέρχεται στα των Μέσων Ενημέρωσηςκαι την αδυναμία του κράτους να... νομοθετήσει (γενικώς και ειδικώς) αναφέροντας πως ο χώρος των ΜΜΕ υπήρξε ανέκαθεν «στίβος αναμετρήσεως ιδεών αλλά και λημέρι απατεώνων»!.. Ο Ψυχάρης κάνει πάλι λόγο για «λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» και επειδή βλέπει το... μέλλον φοβάται ότι «οι ρυθμίσεις που εψήφισε η κυβέρνηση για θέματα του Τύπου μπορεί εύκολα να καταργηθούν ». Και το μόνο που θα μείνει.. τελικά , λέει ο Ψυχάρης είναι «το ολιγοπώλιο της βλακείας που το συγκροτούν οι γνωστοί λιμοκοντόροι της ενημέρωσης που παρακαλούν για “χαρτζηλίκι”».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…