Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- ΜΜΕ ΤΩΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...

@Την τροπολογία υπέρ των ΜΜΕ υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας, Μάκης Βορίδης και Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. Το σχέδιο αυτό είναι αδύνατο να έχει συνταχθεί σε κάποιο από τα τέσσερα προαναφερόμενα υπουργεία. Περιλαμβάνει γνώσεις και δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, η ΕΙΗΕΑ και η ΕΙΤΗΣΕΕ. Είναι μια επιχείρηση διάσωσης των διαπλεκομένων συμφερόντων που-ενώ με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία θα έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει προ καιρού- αποκτούν τη δυνατότητα και να συγχωνευτούν- κατ΄ εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας και να “κουρευτούν” τα δάνεια τους, και να κάνουν ό,τι θέλουν με το προσωπικό τους και να εκπέμπουν χωρίς άδειες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Επιπλέον υπάρχουν μικρά κρυφά δώρα σε φίλους του Ευάγγελου Βενιζέλου και κάποια …ψίχουλα για όλους του άλλους που θα μείνουν με τα δάνεια στα χέρι, αφού δεν θα τύχουν της ίδιας προνομιακής αντιμετώπισης, με τους υπόλοιπους. Αν αναλογιστεί κανείς το κλείσιμο της ΕΡΤ και την παράδοση της ψηφιακής τηλεόρασης για 15 χρόνια στη DIGEA με ελάχιστο τίμημα, εξαιτίας της στάσης της υπουργικής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιλούμε για ολοκληρωτική παράδοση των ΜΜΕ στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, με όρους κλειστού επαγγέλματος, όπου τα βάρη από τις επιλογές τους και τα δάνεια τους μεταφέρονται στους πολίτες. Η πολιτική περιορισμού της ισχύος τους που επιχείρησε να περάσει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ακυρώνεται από το ίδιο του το κόμμα. Και τα όσα αρνήθηκε να υιοθετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προτείνονται τώρα από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
@Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα της τροπολογίας αυτής. Ακόμη και ο 40χρονος Αλέξης Τσίπρας εκλεγεί Πρωθυπουργός, θα έχει απέναντι του, μια συσπειρωμένη μνημονιακή αντιπολίτευση αποτελούμενη από τους επιχειρηματίες των Media, η οποία θα έχει μόλις αναγεννηθεί, χωρίς δάνεια ελέγχοντας την τεχνική, την οικονομική λειτουργία και το περιεχόμενο των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι η μεγάλη ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί κατά μέτωπο με τη διαπλοκή. Αν περάσει η τροπολογία αυτή θα έχει χάσει το παιχνίδι, πριν καν εκλεγεί πρωθυπουργός. Θα πάει την Πέμπτη στη Βουλή να δώσει μάχη...TYPOLOGIES.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…