ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ..

@Το εφεύρημα της ειδικής κατηγορίας του 20% των δημοσιογράφων που εντάσσονται στη ΝΕΡΙΤ χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, αποκαλύπτει περίτρανα τα «μαγειρέματα» που γίνονται στην κατά τα άλλα... αξιοκρατική διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ.Σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε ασχοληθεί με πέντε από τους συνολικά 27 δημοσιογράφους που έχουν ενταχθεί στο 20%, τα προσόντα των οποίων σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την ένταξή τους στην κατηγορία. Δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, του Ιντερνετ και των social media, ας ρίξουμε μια ματιά σε άλλες περιπτώσεις που βρίσκονται στην περίφημη κατηγορία των «εκλεκτών», στην οποία κανονικά θα έπρεπε να εντάσσονται μόνο όσοι έχουν και ουσιαστικά και τυπικά προσόντα..
@Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση αορίστου χρόνου στην ΝΕΡΙΤ – Α. Ε. κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: «Στις 14 Ιανουαρίου 2014, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη «ΣΑΧ Α1/2014 για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην ΝΕΡΙΤ –Α.Ε.». Σύμφωνα με την προκήρυξη στο κεφάλαιο που αφορά τα «τυπικά προσόντα κάλυψης» στην παράγραφο δ, αναφέρεται: «Έως το 20% των 132 θέσεων (26 θέσεις) μπορεί να καλυφθούν από άτομα με αυξημένα τυπικά ή/και ουσιαστικά προσόντα ακόμη και με ελάχιστη διετή εμπειρία τεκμηριωμένη μέσω ασφαλιστικού οργανισμού (όχι απαραίτητα Ε.Τ.Α.Π. Μ.Μ.Ε.)». Την ίδια στιγμή, η διατύπωση της προκήρυξης που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», σ’ ό,τι αφορά την παράγραφο δ, του ίδιου κεφαλαίου αναφέρει: «Έως το 20% των 132 θέσεων (26 θέσεις) μπορεί να καλυφθούν από άτομα με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ακόμη και με ελάχιστη διετή εμπειρία τεκμηριωμένη μέσω ασφαλιστικού οργανισμού (όχι απαραίτητα Ε.Τ.Α.Π. Μ.Μ.Ε.)». Στις 4 Μαρτίου 2014, αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων. Και όπως ανέφερε το κείμενο που συνόδευε τον πίνακα κατάταξης «ο πίνακας αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων. Καταρτίσθηκε βάσει των στοιχείων που δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι και επιβεβαιώθηκαν με βάση τα έγγραφα (πτυχία, διπλώματα ξένων γλωσσών, πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ, βεβαιώσεις εργοδοτών και ασφαλσιτικών ταμείων, αντίγραφα συμβάσεων υποψηφίων, υπεύθυνες δηλώσεις) που υπέβαλαν οι ίδιοι, είτε με την αρχική τους δήλωση, με τη συμπληρωματική». Ο πίνακας αυτός καταρτίσθηκε από στελέχη της εταιρείας ICAP η οποία είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το έργο"..
βασανισμός των απολυμένων της ΕΡΤ από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τέλος. Παρά την κατακραυγή για την «κλοπή» των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της κρατικής τηλεόρασης, οι ιθύνοντες του υπουργείου βγάζουν χρεώστες όσους προσελήφθησαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2004. Όπως προκύπτει από τις πρώτες λίστες απολυμένων στους οποίους έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση από τις υπηρεσίες της Αφροδίτης Γουγά, οι προσληφθέντες με νόμο του ΑΣΕΠ το 2004 και το 2006 χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο από 400 ως και 2.100 ευρώ! Τα ποσά τούς κοινοποιήθηκαν με την αιτιολογία ότι πληρώθηκαν σε δόσεις την αποζημίωσή τους από την ΕΡΤ και αυτά ήταν μεγαλύτερα από την τελική προβλεπόμενη αποζημίωση. Η βαναυσότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν δείχνει να έχει όρια. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι και τώρα το Δημόσιο τους ζητά να επιστρέψουν πίσω χρήματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…