Η ΕΡΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΧΙ...

ε το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστολή της EBU στον Πρωθυπουργό, επανέφερε τη δέσμευσή του προς την περίπτωση που θα γίνει κυβέρνηση θα θέσει σε επαναλειτουργία την ΕΡΤ. Η θέση αυτή ενισχύεται από το γεγονός πως η ΝΕΡΙΤ δεν δείχνει να μπορεί να καλύψει το κενό της ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας πλήθος προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και το οικονομικό, εξαιτίας της μεταφοράς σημαντικού μέρους του ανταποδοτικού τέλους στη «μαύρη τρύπα» του χρέους. Σε νομικό επίπεδο η ΕΡΤ μπορεί να λειτουργήσει με μια υπουργική απόφαση που θα ακυρώνει την αντίστοιχη για τη ΝΕΡΙΤ και θα επαναφέρει την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση σε όλα τα σπίτια. Οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί στο προσωπικό, το οποίο θα επιστρέψει στο σύνολό του στη δουλειά του, θα θεωρηθούν ως μισθοδοσία και θα ξεκινήσει η διαδικασία των συμψηφισμών. Υπάρχει η σκέψη να μην τοποθετηθεί Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά και η αντίθετη που αναφέρει πως το συγκεκριμένο θα επιλέγεται μέσα από διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή. Στη συνέχεια αφού επανέλθει στους δέκτες η ΕΡΤ θα υπάρξει μια αξιολόγηση του προσωπικού και με τη διαδικασία της πρόωρης συνταξιοδότησης να μειωθεί στα περίπου 2.300 , εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι μόνιμοι. Βεβαίως η στάση πολλών εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ και ο ρόλος τους στη δημιουργία της ΔΤ και εν συνέχεια απαξιωτικές δηλώσεις ή και …κωλοτούμπες, θα συνεκτιμηθεί.
@Πιέσεις προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να προχωρήσει στην πρόσληψη του Νίκου Ευαγγελάτου για την παρουσίαση απογευματινής εκπομπής ασκούνται από μέλη της κυβέρνησης. Η θέση της διοίκησης δεν έχει αποτυπωθεί και με δήλωσή του προς τη στήλη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης δηλώνει πως υπάρχουν «σκέψεις». Η τελική πρόταση όμως αναμένεται να κατατεθεί στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, αφού κοπάσει η αναταραχή… Σε αντίθεση με τους άλλους προέδρους, ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης δεν έκρυψε τη συζήτηση που είχε με τον Ευαγγελάτο. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκαν στο γραφείο του, παρουσία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Ροδόφλου Μορώνη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη πρόταση από τις δύο πλευρές και η κουβέντα περιστράφηκε στο Internet. Στη συνέχεια ο Αντώνης Μακρυδημήτρης προσκάλεσε τον Νίκο Ευαγγελάτο στο εστιατόριο-καντίνα του Ραδιομεγάρου και οι τρεις άνδρες έφαγαν μαζί, σε κοινή θέα. Η συνέχεια είναι γνωστή από το Internet… Η επιμονή της συγκυβέρνησης για συγκεκριμένα πρόσωπα στη ΝΕΡΙΤ έρχεται λίγες μέρες μετά την επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό που διαμαρτυρόταν για την απόπειρα μελλοντικού ελέγχου του φορέα. Επίσης η πρωτοβουλία αυτή δίνει ένα δείγμα γραφής για το τι εννοεί η συγκυβέρνηση όταν μιλάει για «ανεξάρτητη» και «ποιοτική δημόσια ραδιοτηλεόραση». Φανερώνει όμως και τον πανικό της να ελέγχει πλήρως την τηλεόραση, με δημοσιογράφους που είναι αντίθετοι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Typologies.
@Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών αποδεικνύουν με κάθε τρόπο την προσήλωση και τη σπουδή τους να μεταφορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Τελευταία απόδειξη είναι οι 6 απολύσεις που έγιναν στην ΑΡΓΟΣ. Οι εργαζόμενοι που τόσο καιρό προσέφεραν πλούτο στην εταιρεία, τώρα είναι βάρος και μένουν στην ανεργία. Ανεξάρτητα από το εάν αποδέχτηκαν ή όχι τις απολύσεις οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το εάν δόθηκαν περισσότερα ανταλλάγματα γι’ αυτό από την εταιρεία, το σωματείο τις καταγγέλλει και διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές!Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς, πιέσεις ή παζάρια. Καμία θέση εργασίας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση! Το σωματείο θα είναι δίπλα σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του!Η αντεργατική επίθεση δεν έχει τέλος, θα επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα, αφού στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι να καταστήσουν την εργατική μας δύναμη ακόμα φθηνότερη. Αμφισβητούνται εκ νέου ασφαλιστικά δικαιώματα, αρνούνται την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Μονόδρομος για εμάς είναι η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…