O MEGA ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

@Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το MEGA! Η επιμονή του Φώτη Μπόμπολα για σαρωτικές αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων και τον ενημερωτικό τομέα, με την αντικατάσταση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, φτάνοντας στο σημείο να ζητάει γενική συνέλευση για την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ, αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος. Οι τρεις μέτοχοι του καναλιού, Σταύρος Ψυχάρης, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Γιώργος Μπόμπολας συναινούν στο πρόσωπο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου αν και δεν ήταν ικανοποιημένοι από τη μείωση της απήχησης του δελτίου την περσινή τηλεοπτική σεζόν. Αντιθέτως, ο Φώτης Μπόμπολας θεωρεί πως πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στον ενημερωτικό τομέα ξεκινώντας από το διευθυντή του, πιστεύοντας πως το δελτίο ειδήσεων, με τη Μαρία Σαράφογλου δεν θα έχει μέλλον. Στην πρεμιέρα του πάντως το δελτίο κατέκτησε την πρώτη θέση στη μάχη του ανταγωνισμού, με το Γιώργο Μπόμπολα να είναι στο …κοντρόλ, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν για το ποιος θα νικήσει στο εσωτερικό μπραντεφέρ για το μέλλον του διευθυντή ειδήσεων στο κανάλι. Σε μια άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, ο Γιάννης Πρετεντέρης, σε συνέντευξη του στο www.iefimerida.gr αποδίδει την πτώση του δελτίου σε “ένα ανελέητο πόλεμο με πολιτικά, δημοσιογραφικά και οικονομικά κίνητρα” από τους ανταγωνιστές του καναλιού και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο σημείωμα που έδωσε στους δημοσιογράφους στην παρουσίαση του προγράμματος, πως “αποτελεί άσκηση ψυχραιμίας και νηφαλιότητας η σιωπή”.
@Στην απαγόρευση όλων των τυχερών παιγνίων που προβάλλει η τηλεόραση προσανατολίζεται η κυβέρνηση στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται αναμένεται να οδηγήσει σε ολοσχερή κατάργηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται στα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του τηλεθεατή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η ολοσχερής κατάργηση του άρθρου 53 του νόμου 4002/2011, στο οποίο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από τηλεοπτικά μέσα. Αυτό πρακτικά θα σημάνει την απουσία πλαισίου υλοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι αξιολόγηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω τηλεοπτικών μέσων είναι άκρως δυσφημιστική για τα τηλεοπτικά μέσα.
Η αξιολόγηση έγινε από την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και έδειξε ότι ορισμένα μέσα εξαπατούσαν συστηματικά τον ενδιαφερόμενο τηλεθεατή, τόσο διατηρώντας τον σε αναμονή τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, αλλά και με άλλους τρόπους. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι κάποια τηλεοπτικά μέσα σταμάτησαν την προβολή των συγκεκριμένων παιγνίων, καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ζημιογόνος, χωρίς το... «γδύσιμο» του τηλεθεατή.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα των πολιτών-καταναλωτών και παράλληλα να διευρύνει την επιχειρηματολογία της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ. Η ίδια έχει βρεθεί στη γωνία από τους κοινοτικούς σχετικά με τις άδειες που έχει χορηγήσει σε διάφορους φορείς διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και πλέον θέλει να δείξει με τις κινήσεις της ότι το μονοπώλιο περιορίζεται σε μια αυστηρά ελεγχόμενη και ρυθμιζόμενη επιχείρηση.
Υπό την έννοια αυτή, προχθές η κυβέρνηση έλαβε μια μεγάλη «ανάσα», χάρις στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, αυτή η απόφαση συνιστά μόνον ανάσα, δεδομένου ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά, μόνον με τη λήψη μια αντίστοιχης απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…