Loading…
Breaking News
recent

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι 30 Ιανουαρίου 2015 και η Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει. Καμία από τις προβλεπόμενες καταστροφές των στελεχών της ΝΔ δεν συνέβη με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Είναι η τρίτη ημέρα μετά την εκλογική νίκη του κόμματος της Αριστεράς και τη συγκρότησης κυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Αυτό δεν συνέβη την Κυριακή, όπως ελπίζαμε, αλλά ο χρόνος υπάρχει. Όμως  δεν είναι απεριόριστος. 
Τα δεδομένα είναι τα εξής: Με τη χθεσινή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, προκύπτει πως η δέσμευση αυτή ισχύει,  με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι ακολούθησαν τη ΔΤ, το μόρφωμα του υπουργείου Οικονομικών και τη ΝΕΡΙΤ, το φορέα που έφτασε στο σημείο να λογοκρίνει το σημερινό Πρωθυπουργό στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Αν η καθυστέρηση γίνεται για όσους έχουν πετύχει στο διαγωνισμό  είναι προφανές πως με το συνολικό έσοδο των 194 εκατ. ευρώ που προυπολόγιζε η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015, υπερκαλύπτεται η αύξηση το αριθμού των νεών εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τις σημερινές τους αποδοχές.  Αυτές που έχουν υπογράψει.
Σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι μια εύκολη απόφαση. Γιατί:
Ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος που μπορεί να δώσει το σήμα για την επαναλειτουργία της, ακόμη και μέσα από την www.ertopen.com αναγνωρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων. άμεσα μπορεί να συμβούν τα εξής:
1. Με κοινή υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργού για τα ΜΜΕ και του υπουργου Εθνικής Οικονομίας  καταργείται η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία διακόπηκε η λειτουργία της ΕΡΤ. Δεν χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
2. Όταν ξεκινήσει τις εργασίες της η Βουλή, με τροπολογία ή με Νόμο καταργείται το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Με το νόμο αυτο κυρώνεται η ΚΥΑ που επαναφέρει την ΕΡΤ, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.
3. Η νέα συγκυβέρνηση, μετά από διάλογο με την προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ και τους ενδιαφερόμενους φορείς καταλήγουν και καταθέτουν ένα νέο σύγχρονο νομοσχέδιο για τη νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει, σε διαφορετική περίπτωση να αναγνωρίσει έμπρακτα και σιωπηλά την υπηρεσία κυβερνητικής ραδιοτηλεόρασης και να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των εργαζομένων που έχουν σε λειτουργία την ΕΡΤ3 , τα περιφερειακά Ραδιόφωνα της ΕΡΑ, το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.