ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ Σ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ TV

@Προέχει η προστασία των ανηλίκων στην υπόθεση της μετάδοσης διαφημίσεων σεξουαλικού χαρακτήρα από την τηλεόραση. Το ΣτΕ παρεμβαίνει με μία ακόμη απόφασή του και υπενθυμίζει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της τηλεόρασης, ύστερα από προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού Extra για πρόστιμο 15.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από το ΕΣΡ για τη μετάδοση σεξουαλικού χαρακτήρα αγγελιών στις 6 το πρωί. Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με την 4994/2014 απόφασή του απορρίπτει την αίτηση του Extra ως αβάσιμη για μια σειρά λόγων, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν οι δικαστές γύρω από το συγκεκριμένο είδος προγράμματος.
Ο τηλεοπτικός σταθμός δέχεται πως πρόβαλε τις σεξουαλικές αγγελίες το διάστημα 6 με 8 π.μ., υποστηρίζοντας πως κανένα παιδί δεν βλέπει τηλεόραση το συγκεκριμένο δίωρο. Το ΣτΕ κρίνει πως, από την περιγραφή των σκηνών των αγγελιών και των μηνυμάτων που παρεμβλήθηκαν στη μετάδοσή τους, πρόκειται «περί εκπομπών ικανών να επιφέρουν βλάβη στην πνευματική υγεία και στην ανάπτυξη των ανηλίκων». Επιπλέον, η νομοθεσία απαγορεύει τη μετάδοσή τους πέρα από τις 6.00 π.μ. και, σε κάθε περίπτωση, «αδιαφόρως της ώρας προβολής του προγράμματος, είναι εφαρμοστέες οι γενικές διατάξεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας περί της αξιούμενης ποιοτικής στάθμης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και περί της μέριμνας για την προστασία ανηλίκων».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…