«Φωτιά» στο ΣΚΑΪ βάζουν οι καταζητούμενοι μετόχοι του

«Χτύπησε καμπανάκι» στο Νέο Φάληρο και λαμβάνονται μέτρα.
Η συμμετοχή καταζητούμενων για το σκάνδαλο της Proton Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις", αλλά και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δυνατότητα κλεισίματος επιχειρήσεων που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια, από τον υπουργό επικρατείας, βάζουν φωτιά στον όμιλο ΣΚΑΪ. Υπάρχει ένα κρίσιμο 10% των μετοχών στις Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοικωνιακές Επιχειρήσεις που «καίει», καθώς ανήκει στον Γιώργο Κυριακίδη, γιο του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, και στην επίσης καταζητούμενη δικηγόρο Ελένη Σκούρα.
Η έκτακτη γενική συνέλευση της μητρικής εταιρείας του ΣΚΑΪ "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις" αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3.000.000 ευρώ με την..  
καταβολή μετρητών, με κάθε νέα μετοχή να αποτιμάται σε 10 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παλαιοί μέτοχοι, δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος, που κατέχει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ, το 90%, ο Γιώργος Κυριακίδης 8,8% και η καταζητούμενη δικηγόρος Ελένη Σκούρα 1,2%.

Αγορά μετοχών
Η πρόσκληση, όμως, της εταιρείας αναφέρει πως «στην περίπτωση που οι παλαιοί μέτοχοι δεν ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης εντός της προθεσμίας του ενός μηνός, το Δ.Σ. θα διαθέσει οποιοδήποτε αριθμό νέων μετοχών που δεν διατέθηκε στους παλαιούς μετόχους ελεύθερα κατά την κρίση του, είτε σε παλαιούς μετόχους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να αναλάβουν μεγαλύτερο αριθμό μετοχών είτε σε τρίτους». Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως, αν δεν εμφανιστεί η καταζητούμενη Ελένη Σκούρα ή αν δεν καταβάλει το ποσοστό που του αντιστοιχεί ο Γιώργος Κυριακίδης σε μετρητά, οι μετοχές αυτές μπορεί να αγοραστούν από το Γιάννη Αλαφούζο ή κάποιο τρίτο πρόσωπο. Εφόσον ολοκληρωθεί η αύξηση, πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί και από το ΕΣΡ, ενώ πλέον υπάρχει και η δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει τις ροές του χρήματος στα ΜΜΕ, από τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας κατά της διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη. Θα ελεγχθούν τα στοιχεία του «πόθεν έσχες» ή η υπόθεση θα κλείσει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Βλέπετε, δεδομένων των εξελίξεων με Κυριακίδη και Σκούρα, τίθεται εύλογα το ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα εισροής στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου κεφαλαίων που μπορεί να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες...

 Η συμμετοχή της οικογένειας Κυριακίδη
Εδώ αξίζει να θυμηθούμε πώς μπήκε η οικογένεια Κυριακίδη στην εταιρεία που ελέγχει τον ΣΚΑΪ. Αρχικά το ΕΣΡ είχε διαπιστώσει πρόβλημα στο «πόθεν έσχες» του Γιώργου Κυριακίδη, που επρόκειτο να λάβει το 10% των μετόχων. Σύμφωνα με την έκθεση του οικονομολόγου, «δεν είχε το κεφάλαιο το οποίο να καλύπτει το καταβληθέν τίμημα», συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, το ΕΣΡ έκρινε πως «ο αγοραστής κατά τον χρόνο συνάψεως της συμβάσεως είχε στη διάθεσή του μέρος του τιμήματος από 800.000 ευρώ και η μεταβίβαση έσπασε σε δύο μέρη. Το 8,2% αποκτήθηκε από τον Γιώργο Κυριακίδηκαι το υπόλοιπο 1,2% των μετοχών (το 20% του ποσού) από τη δικηγόρο του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, Ελένη Σκούρα. Η εταιρεία "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις" παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς, ελέγχει το σύνολο των μετοχών της Ειδήσεις Ντοτ Κομ, που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
- από το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…