Loading…
Breaking News
recent

ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥ Ο ΑΝΤ1

Κορυφώνεται εντός του καλοκαιριού η συρρίκνωση του Ομίλου ΑΝΤ1 στην Ελλάδα, με τη μετατροπή του τηλεοπτικού σταθμού σε ένα απλό τμήμα του διεθνούς Ομίλου Antenna Group, με έδρα το Άμστερνταμ! Οι πρόσφατες απολύσεις, οι αποχωρήσεις στελεχών και η ενοποίηση τμημάτων, με την παράλληλη παράδοση σημαντικών λειτουργιών του σταθμού σε εξωτερικές υπηρεσίες, καταδεικνύουν πως ο Όμιλος Κυριακού δεν ακολουθεί απλώς μια πολιτική περικοπών.
ANTENNA GROUPΟ όμιλος λειτουργεί πλέον με έδρα το Άμστερνταμ, ενώ στο Λονδίνο είναι η έδρα της θυγατρικής του για τον χώρο των ΜΜΕ και της παραγωγής – μουσικής. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρική επικοινωνία και πληροφόρηση δίνεται από την αγγλική ιστοσελίδα του ΑΝΤ1, όπου αναγράφεται πως «απασχολεί πάνω από 2.600 υπαλλήλους στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία».
Επίσης, σημειώνεται ότι έχει «σημαντικά συμφέροντα στην παγκόσμια βιομηχανία μεταφοράς πετρελαίου».
Στην ίδια εταιρική παρουσίαση περιγράφεται η στρατηγική του ομίλου για την «επέκταση των δραστηριοτήτων της επίγειας τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ενίσχυση της παραγωγής περιεχομένου και του τμήματος διανομής», με στόχο να δημιουργηθεί ένα «χαρτοφυλάκιο των θεματικών καναλιών σε όλο τον κόσμο και να διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό μέρος των μελλοντικών εσόδων θα δημιουργείται από τις ψηφιακές και κινητές πλατφόρμες διανομής».
Οι δραστηριότητες του ομίλου σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν Free-to-Air τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητικά κανάλια, τηλεοπτική παραγωγή, ραδιοφωνικούς σταθμούς, έκδοση περιοδικών, online και ψηφιακές επιχειρήσεις, διανομή περιεχομένου, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες εκπαίδευσης.
Με βάση τα παραπάνω, οι πρόσφατες κινήσεις συρρίκνωσης και περικοπών και η αποχώρηση σειράς στελεχών του ΑΝΤ1 που είχαν ταυτιστεί με την παρουσία του στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή για τη δημιουργία ενός μικρού τμήματος τηλεοπτικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.