ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΡΚΕΛΓια μια ακόμη φορά η Τρόικα προσπάθησε «να θολώσει τα νερά» με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την κινητή τηλεφωνία. Η πρόταση της για τα έσοδα των 5G από την κινητή τηλεφωνία…διεγράφη από τη σχετική λίστα αν και όλοι γνωρίζουν πως η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και αποδώσει   5 δισ ευρώ στη Γερμανία.ΠΡΟΤΑΣΗ 5GΗ Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα στο 4G με τη διάθεση του ψηφιακού μερίσματος έναντι περίπου 370 εκατ. Ευρώ σε Cosmote, Vodafone και WIND. Η κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα να προκηρύξει το διαγωνισμό, παράλληλα με την ανανέωση των αδειών για τα 3G που λήγουν το 2016 και να προεισπράξει τα χρήματα, όπως και προγραμμάτιζε. Είναι προφανές πως ένας τέτοιος διαγωνισμός θα έπληττε άμεσα τα συμφέροντα των 3 πολυεθνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τελεί υπό γερμανικό έλεγχο. Το ψηφιακό μέρισμα 2 απαιτεί τη μείωση των συχνοτήτων του στρατού αλλά και της τηλεόρασης.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην οποία η κυβέρνηση της διέθεσε προς πώληση το δεύτερο μέρος (Ψηφιακό μέρισμα 2) των τηλεοπτικών συχνοτήτων στα 700 MHz, δηλαδή τις συχνότητες πάνω από την 50η στα UHF, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Μετά από δημοπρασία 16 ημερών και 181 γύρους, η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή Δικτύων (Bundesnetzagentur) ολοκλήρωσε τη χορήγηση φάσματος συχνοτήτων στις ζώνες των 700, 900, 1500 και 1800 ΜΗz, έναντι ποσού 5.081.236.000 ευρώ! Μετά τη Γερμανία η δεύτερη χώρα που θα προχωρήσει άμεσα στο 5G είναι η Γαλλία.

DW
Και φυσικά οι Γερμανοί δεν σταματούν εκεί, καθώς διεκδικούν μερίδιο στον παγκόσμιο χάρτη δορυφορικών καναλιών. Η κρατική Deutsche Welle (DW) έβγαλε στον αέρα το νέο της Αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι το οποίο εκπέμπει σε όλο τον κόσμο μέσω δυο δορυφόρων. Στόχος του νέου αγγλόφωνου δορυφορικού καναλιού είναι να μεταδίδεται η φωνή της Γερμανίας και της γερμανικής οπτικής στις διεθνείς εξελίξεις, σε ανταγωνισμό με το BBC World και το France 24. Στο νέο κανάλι θα μεταδίδονται για τη Λατινική Αμερική εκπομπές στα ισπανικά και στη Μέση Ανατολή στα αραβικά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…