ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΕΡΤ...

@Υποχρεωμένη να δεσμεύει σημαντικά ποσά, άνω των 100 εκατ. ευρώ, θα είναι η νέα ΕΡΤ. Από τα στοιχεία με ημερομηνία 14/5/2015 που έχει στη διάθεσή της η στήλη, η ΕΡΤ εμφανίζεται να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ΝΕΡΙΤ έναντι του Μνημονίου, καταθέτοντας σε ένα «ισοζύγιο» σχεδόν το 50% της δραστηριότητάς της. Δηλαδή, με άλλα λόγια, από το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ τον μήνα η «τρόικα» παρακρατεί ένα ποσόν περίπου 1,5 ευρώ, που το μετατρέπει σε φόρο ο οποίος προορίζεται για τη «μαύρη τρύπα» του χρέους. Πρόκειται για πρωτοφανή καταστρατήγηση της ίδιας της νομοθεσίας της ΕΕ, που απαγορεύει την έμμεση επιβολή φόρων μέσω ανταποδοτικών τελών για την παροχή ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών ενημέρωσης. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Για το 2014 ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ προέβλεπε έσοδα 192 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 190 από το ανταποδοτικό τέλος, και την κατάθεση στο «ισοζύγιο» 91 εκατ. ευρώ.
@Τελικά, ο απολογισμός έδειξε πως τα έσοδα ήταν 175 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 166 εκατ. ευρώ ήταν από το ανταποδοτικό τέλος. Για το 2015 ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 194 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 190 από το ανταποδοτικό, και καταβολή στο «ισοζύγιο» 99 εκατ. ευρώ. Το 2016 η εκτίμηση για τα έσοδα είναι 204 εκατ. ευρώ (199 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό) και απόδοση στο «ισοζύγιο» 103 εκατ. ευρώ! Το 2017 προβλέπονται έσοδα 214 εκατ. ευρώ (206 εκατ. ευρώ ανταποδοτικό) και πληρωμή στο «ισοζύγιο» 125 εκατ. ευρώ! Ταυτόχρονα, για ένα διάστημα τριάμισι ετών δεν θα είναι δυνατή η παραγωγή προγράμματος από την ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να καλύπτει τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…