Loading…
Breaking News
recent

ΕΣΡ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΑΡΜΟΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

ΕΡΤ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-1Η εφημερίδα ΠΑΡΌΝ αποκαλύπτει τα  επίσημα οικονομικά στοιχεία της πρώην ΕΡΤ, την οποία έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η ΕΡΤ ήταν καταφανώς κερδοφόρος και δεν υπήρχε η παραμικρή νόμιμη αιτιολογία για το κλείσιμό της. Προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για όσους έλαβαν την απόφαση και ή υπέγραψαν το λουκέτο. Τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσουν τη νομιμοποιητική βάση για αγωγές εκατομμυρίων σε βάρος των συνυπεύθυνων υπουργών. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και οφείλει να τηρήσει τη δέσμευσή της  για να διερευνήσει όχι μόνο τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μετά (και από στελέχη που σήμερα έχουν διευθυντικές θέσεις  στην ΕΡΤ) αλλά τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Βαριά εκτεθειμένοι οι  Τροϊκανοί που έκαναν τα στραβά μάτια για δεύτερη φορά στα ΜΜΕ. Η πρώτη ήταν όταν συνηγόραν στο να μην δοθούν άδειες.
Η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ το 2014
Η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ το 2014
Η δεύτερη αποκάλυψη έρχεται από το ΕΣΡ. Σε ανύποπτο χρόνο η Αρχή αναγνώριζε πως το δικαίωμα επιλογής του αριθμού των αδειών ανήκει στον υπουργό  Επικρατείας καταρρίπτοντας το επιχείρημα της ΝΔ, περί υπερεξουσιών του Ν. Παππά. Η ΝΔ που σταμάτησε τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ με αυτή την κατηγορία, είχε αποδεχθεί την έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ, χωρίς διαφωνία. ‘Ανοιγει, συνεπώς,  ο δρόμος για να λάβει η διαδικασία τη νόμιμη οδό, καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης να παραγνωρίζει την έκθεση του ΕΣΡ. Στον ύπνο πιάστηκαν όσοι συμβούλευσαν τη ΝΔ να ακολουθήσει την τακτική παραβίασης του Συντάγματος.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.