Loading…
Breaking News
recent

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ “ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ” ΣΤΟ…ΕΦΚΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣΜία ακόμη συνάντηση των εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κλάδου με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τα αιτήματα του κλάδου για ενιαίο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αντίθετα, δηλώθηκε για μία ακόμη φορά πως προβλέπεται η «αυτοτέλεια» του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εντός του ενιαίου ΕΦΚΑ. Μόνο που αυτή είναι λογιστική…
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη απορρίψει τη θέση του υπουργείου Εργασίας και προσανατολίζεται στην κήρυξη απεργίας διαρκείας, με πρώτη μια 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Σε αυτήν την πρόταση δεν φαίνεται να συμφωνούν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις της περιφέρειας, με πρώτη την ΕΣΗΕΜ-Θ, το προεδρείο της οποίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως χρειάζεται ρεαλιστική πολιτική και δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν κάτι οι δημοσιογράφοι με τις απεργίες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, πως μόνο η ΕΣΗΕΑ θέλει τη ρήξη με το υπουργείο, ενώ όλες οι άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις συζητούν «τα πάντα».
Είναι φανερό πως ο κλάδος των δημοσιογράφων εμφανίζεται διχασμένος σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό. Στις Ενώσεις που τα περισσότερα ενεργά μέλη τους εργάζονται σε κρατικά ή δημοτικά ΜΜΕ και σε γραφεία Τύπου επικρατεί συναινετικό κλίμα, ενώ στην Αθήνα, όπου συγκεντρώνεται η συντριπτική πλειονότητα των άνεργων δημοσιογράφων, επικρατεί η λογική της μη υποχώρησης από τα αρχικά αιτήματα.Όπως έχει ξεκαθαριστεί στις δεκάδες συναντήσεις που έκανε η ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες αλλά και στις δηλώσεις των στελεχών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού σχεδίου ο κλάδος της δημοσιογραφίας αλλάζει δραματικά. Δεν θα υπάρχει κατοχυρωμένη ασφάλιση για τους εργαζομένους, οι οποίοι θα αντιμετωπίζονται ως «απασχολούμενοι», ενώ το Ταμείο χάνει οριστικά τα αποθεματικά του, ύψους 900 εκατ. ευρώ, τα οποία θα ενταχθούν στο ελλειμματικό νέο Υπερταμείο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.