Loading…
Breaking News
recent

ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις μεταθέτουν στο κάποτε τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Του Γιάννη Γκίρμπα, μέλους ΔΣ ΠΟΕΣΥπρωτοβουλία-2

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης απεργιών στα ΜΜΕ   ή αλλιώς: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»
Αν ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ συγγραφέας του αριστουργηματικού έργου “Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο” κατάφερνε να βρεθεί με κάποιο μεταφυσικό τρόπο ως παρατηρητής στην κοινή συνεδρίαση-συνάντηση (4/3/2016) των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και προέδρων άλλων Ενώσεων του Τύπου, είναι σίγουρο ότι το συμπέρασμα που θα έβγαζε θα είχε τον ίδιο τίτλο: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο”!
Ο αναμενόμενος –εκ των προέδρων των Ενώσεων- προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του κλάδου για το ασφαλιστικό που αποφάσισε πρόσφατα ομοφώνως το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, μετατέθηκε για το τέλος αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ή… προκειμένου, μεταξύ άλλων λόγων, κάποια συνδικαλιστικά κλιμάκια των Ενώσεων να «ολοκληρώσουν τον κύκλο των ενημερωτικών εξορμήσεων στα «μαγαζιά» του Τύπου και των ΜΜΕ.
Άλλες λεπτομέρειες, δεν υπάρχουν. Στο μεταξύ οι πληροφορίες πυκνώνουν για την έλευση του «ασφαλιστικού οδοστρωτήρα» το αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως και με τη μορφή του «κατεπείγοντος». Έως τότε, έχουμε τουλάχιστον τον απαραίτητο χρόνο να παρακολουθήσουμε την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Ρεμάρκ από τον Lewis Milestone στη μεγάλη οθόνη που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας το έτος 1930! Το ότι η ταινία είναι «παλιά», δεν πρέπει να μας τρομάζει. Τι είναι το 1930 μπροστά στην αιωνιότητα;! Η αίσθηση του χρόνου άλλωστε είναι μια πολύ υποκειμενική υπόθεση…

Αναμένοντας τα «νεότερα»

Γιάννης Γκίρμπας, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΣΥ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.