Loading…
Breaking News
recent

Δημοσκόπηση για το δίκιο των καναλαρχών


Έρευνα Γνώμης: Οι πολίτες θέλουν περισσότερες άδειες από όσες θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε δημοσκόπηση την οποία παρήγγειλλε στην Metron Analysis η Ένωση ιδιοκτητών, η ΕΙΤΗΣΕΕ.
Slide11Η έρευνα έγινε με αφορμή τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης αλλά ουσιαστικά αφορούσε στο νόμο τηλεοπτικής αδειοδότησης και τις “4” άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θέλει να χορηγήσει η κυβέρνηση. Τα ευρήματα, σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ, δείχνουν πως η σχετική πλειοψηφία της κοινής γνώμης συμφωνεί με το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία, κι αυτό επειδή έχει την εντύπωση ότι το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο είναι προβληματικό. Όμως η πλειοψηφία αυτή είναι περιορισμένη (49% έναντι 43% που διαφωνούν), σχετική και όχι απόλυτη, γιατί υπάρχει διαφωνία με τον περιορισμό του αριθμού των αδειών σε τέσσερεις και επιπλέον διαφωνία με την απενεργοποίηση του ΕΣΡ από την όλη διαδικασία. Αυτά λέει η ΕΙΤΗΣΕΕ.
Συγκεκριμένα τώρα στην ερώτηση για τα 25 χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης κι αν συνεισέφερε θετικά ή αρνητικά στη χώρα, 61% είναι οι θετικές γνώμες και 31% οι αρνητικές. Το ποσοστό γίνεται 42% στους νέους.
Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (66%) δεν δέχεται ότι οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι πολλοί συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι είναι πολλοί ή λίγοι.
Και το ερώτημα που βγάζει την απάντηση που θέλει η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι αν συμφωνούν οι ερωτώμενοι στον περιορισμό των 8 τηλεοπτικών σταθμών σε 4. Φυσικά το 76% διαφωνεί.
Το κοινό φαίνεται να γνωρίζει πως τα κανάλια δεν έχουν άδειες λειτουργίας (54%), ενώ το 66% θεωρεί πως δεν πληρώνουν φόρους. Slide10
Η έρευνα εξετάζει και το πώς βλέπει η κοινή γνώμη τις σχέσεις καναλαρχών και πολιτικών και όπως προκύπτει θεωρούν ότι ασκούνται πιέσεις εκατέρωθεν.Ερωτώμενοι για το φαινόμενο της διαπλοκής και η μείωση των τηλεοπτικών σταθμών κι αν πιστεύουν ότι θα περιοριστεί ή θα αυξηθεί αν μειωθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, το 62% πιστεύει ότι θα αυξηθεί.
Σχολιάζοντας την έρευνα στελέχη της ΕΙΤΗΣΕΕ δήλωναν πως συμφωνούν με τα ευρήματα της έρευνας καθώς όπως επισημαίνουν, η ίδια η Ένωση έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι θέλει να ρυθμιστεί η αγορά. Παρόλα αυτά, θεωρούν ότι, όπως ισχύει διαχρονικά, οι πολιτικοί προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι να βάλουν στ αλήθεια τάξη. Δεν παραλείπουν δε να σχολιάσουν ότι υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.