Loading…
Breaking News
recent

ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΕΔΟΕΑΠ


Αυτή η θητεία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ σημαδεύτεται από αλλεπάλληλα πραξικοπήματα. Ενώ στις 2 Αυγούστου η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του συγκαλεί αύριο στις 4 το απόγευμα, έκτακτη συνεδρίαση η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά και την σημερινή συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής στο υπουργείο υπό τον κ. Τάσο Πετρόπουλο. Το ενδιαφέρον στοιχείο της έκτακτης αυτής συνεδρίασης είναι ότι ο Ε. Τάτσης δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στην εκ περιφοράς απόφαση να ανατεθεί ξημερώματα(!) του Σαββάτου 16 Ιουλίου σε συγκεκριμένη εταιρεία μελετών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ. Την εν λόγω εταιρεία προτιμούν ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Πετρόπουλος και ο πρόεδρος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας από την ΠΟΕΣΥ, ο Π. Κυριακόπουλος έχει θέσει ήδη τα αιτήματα των καναλαρχών που θα θα πρέπει να διερευνήσει η εν λόγω εταιρεία.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κλήθηκε την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία να συμφωνήσει με την εισήγηση του Ε. Τάτση για την εν λόγω εταιρεία,
ώστε να πάει στην 3μερή συνάντηση με απόφαση του ΔΣ. Αυτό όμως δεν συνέβη γιατί, όπως λένε οι πληροφορίες, τα στοιχεία που ζητούνται αφορούν και σε προσωπικά δεδομένα. Τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούσαν να αποφασίσουν δια περιφοράς την ανάθεση. Οι δύο εκλεγμένοι από Θεσσαλονίκη της ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΒΕΘ, εξέφρασαν την αντίθεση τους, ενώ αντέδρασαν σθεναρά Ντελέζος, Χριστοδουλίδου, Αγγέλης και Νεστορίδης. Υπερψήφισαν δια περιφοράς Σταθάτου-Καρούτζος. 
Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που ζητάει να μελετηθούν ο Π. Κυριακόπουλος; Όπως όλα δείχνουν τα γνωρίζουν αυτοί που έχουν αναλάβει χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, τη συζήτηση με τον Πετρόπουλο και την ΕΙΤΗΣΕΕ, δηλαδή οι Μάρκος Γκανάς, Γιώργος Σαββίδης και Δ, Κουμπιάς!
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η ένωση καναλαρχών ζητά να διερευνήσει η εταιρεία μεταξύ άλλων τα εξής:
> Τη δαπάνη του ταμείου ανά κατηγορία παροχής και ανά ασφαλισμένο του ταμείου
>Ανάλυση υποχρεώσεων ανά κατηγορία ασφαλισμένων και ανά ΜΜΕ
>Ανάλυση του τρόπου παροχών
> Τα έσοδα και τα έξοδα ανα κατηγορία μελών και ανά ΜΜΕ με τα νυν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και μετά τη διεύρυνση του με νέα μέλη
>Προβλέψεις της 3ετίας και ανάλυση αγοράς υπό το πρίσμα της τηλεοπτικής αδειοδότησης!
> Υπολογισμό εσόδων- εξόδων την 3ετία με βασικά σενάρια το νυν αγγελιόσημο, την εργοδοτική εισφορά και κρατική συμμετοχή, τη θεσμοθέτηση νέου πόρου ασφάλισης ύψους 5% με τα υπάρχοντα μέλη και με διεύρυνση των μελών τεχνικών
>Οργανόγραμμα του ΕΔΟΕΑΠ, μισθοδοσία και βιογραφικά των διευθυντικών στελεχών
Με απλά λόγια ο Π. Κυριακόπουλος της ΕΙΤΗΣΕΕ έχει μπει για τα καλά στον ΕΔΟΕΑΠ και απαιτεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του οργανισμού, ακόμη και σε προσωπικά δεδομένα του προσωπικού!
Πάντα κατά πληροφορίες η διεύρυνση που συζητείται είναι για τους τεχνικούς της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των εφημερίδων, ημερησίων και κυριακάτικων, όχι όμως των περιοδικών ή των sites!
Κάτι που γνωρίζει ο Πετρόπουλος αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ. Παρόλα αυτά άλλα λένε στις παρατάξεις τους!
Αυτό που επίσης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός, ότι, ενώ η κυβέρνηση μάλλον έχει αποφασίσει να δώσει παράταση στις διαπραγματεύσεις, πιέζει να αποφασίσει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η μήπως πιέζει μόνος του ο πρόεδρος;
Και ένα ακόμη ερώτημα. Η ΕΣΗΕΑ τα γνωρίζει όλα αυτά; Κι αν ναι, γιατί δεν καταγγέλλει δημόσια αυτό το πραξικόπημα; Τι περιμένει αφού υποτίθεται πως διαφωνεί με όλες αυτές τις κινήσεις;
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.