Loading…
Breaking News
recent

ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΕΔΟΕΑΠ


Αυτή η θητεία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ σημαδεύτεται από αλλεπάλληλα πραξικοπήματα. Ενώ στις 2 Αυγούστου η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του συγκαλεί αύριο στις 4 το απόγευμα, έκτακτη συνεδρίαση η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά και την σημερινή συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής στο υπουργείο υπό τον κ. Τάσο Πετρόπουλο. Το ενδιαφέρον στοιχείο της έκτακτης αυτής συνεδρίασης είναι ότι ο Ε. Τάτσης δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στην εκ περιφοράς απόφαση να ανατεθεί ξημερώματα(!) του Σαββάτου 16 Ιουλίου σε συγκεκριμένη εταιρεία μελετών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ. Την εν λόγω εταιρεία προτιμούν ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Πετρόπουλος και ο πρόεδρος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας από την ΠΟΕΣΥ, ο Π. Κυριακόπουλος έχει θέσει ήδη τα αιτήματα των καναλαρχών που θα θα πρέπει να διερευνήσει η εν λόγω εταιρεία.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κλήθηκε την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία να συμφωνήσει με την εισήγηση του Ε. Τάτση για την εν λόγω εταιρεία,
ώστε να πάει στην 3μερή συνάντηση με απόφαση του ΔΣ. Αυτό όμως δεν συνέβη γιατί, όπως λένε οι πληροφορίες, τα στοιχεία που ζητούνται αφορούν και σε προσωπικά δεδομένα. Τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούσαν να αποφασίσουν δια περιφοράς την ανάθεση. Οι δύο εκλεγμένοι από Θεσσαλονίκη της ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΒΕΘ, εξέφρασαν την αντίθεση τους, ενώ αντέδρασαν σθεναρά Ντελέζος, Χριστοδουλίδου, Αγγέλης και Νεστορίδης. Υπερψήφισαν δια περιφοράς Σταθάτου-Καρούτζος. 
Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που ζητάει να μελετηθούν ο Π. Κυριακόπουλος; Όπως όλα δείχνουν τα γνωρίζουν αυτοί που έχουν αναλάβει χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, τη συζήτηση με τον Πετρόπουλο και την ΕΙΤΗΣΕΕ, δηλαδή οι Μάρκος Γκανάς, Γιώργος Σαββίδης και Δ, Κουμπιάς!
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η ένωση καναλαρχών ζητά να διερευνήσει η εταιρεία μεταξύ άλλων τα εξής:
> Τη δαπάνη του ταμείου ανά κατηγορία παροχής και ανά ασφαλισμένο του ταμείου
>Ανάλυση υποχρεώσεων ανά κατηγορία ασφαλισμένων και ανά ΜΜΕ
>Ανάλυση του τρόπου παροχών
> Τα έσοδα και τα έξοδα ανα κατηγορία μελών και ανά ΜΜΕ με τα νυν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και μετά τη διεύρυνση του με νέα μέλη
>Προβλέψεις της 3ετίας και ανάλυση αγοράς υπό το πρίσμα της τηλεοπτικής αδειοδότησης!
> Υπολογισμό εσόδων- εξόδων την 3ετία με βασικά σενάρια το νυν αγγελιόσημο, την εργοδοτική εισφορά και κρατική συμμετοχή, τη θεσμοθέτηση νέου πόρου ασφάλισης ύψους 5% με τα υπάρχοντα μέλη και με διεύρυνση των μελών τεχνικών
>Οργανόγραμμα του ΕΔΟΕΑΠ, μισθοδοσία και βιογραφικά των διευθυντικών στελεχών
Με απλά λόγια ο Π. Κυριακόπουλος της ΕΙΤΗΣΕΕ έχει μπει για τα καλά στον ΕΔΟΕΑΠ και απαιτεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του οργανισμού, ακόμη και σε προσωπικά δεδομένα του προσωπικού!
Πάντα κατά πληροφορίες η διεύρυνση που συζητείται είναι για τους τεχνικούς της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των εφημερίδων, ημερησίων και κυριακάτικων, όχι όμως των περιοδικών ή των sites!
Κάτι που γνωρίζει ο Πετρόπουλος αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ. Παρόλα αυτά άλλα λένε στις παρατάξεις τους!
Αυτό που επίσης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός, ότι, ενώ η κυβέρνηση μάλλον έχει αποφασίσει να δώσει παράταση στις διαπραγματεύσεις, πιέζει να αποφασίσει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η μήπως πιέζει μόνος του ο πρόεδρος;
Και ένα ακόμη ερώτημα. Η ΕΣΗΕΑ τα γνωρίζει όλα αυτά; Κι αν ναι, γιατί δεν καταγγέλλει δημόσια αυτό το πραξικόπημα; Τι περιμένει αφού υποτίθεται πως διαφωνεί με όλες αυτές τις κινήσεις;
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.