Loading…
Breaking News
recent

Τέλος στον ανταγωνιστή πάροχο δικτύου της Digea από την ΕΡΤ

Η παρέμβαση της Κομισιόν για το νόμο της τηλεοπτικής αδειοδότησης βάζει οριστικά πλέον τέλος στα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία ξεχωριστού πάροχου ψηφιακού δικτύου από την ΕΡΤ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πείστηκε από τα επιχειρήματα της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι μια ξεχωριστή εταιρεία που θα παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής μεταφοράς σήματος με μέτοχο το κράτος, αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Η Κομισιόν θεωρεί πως συνιστά κρατική παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά κι αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο η Ελλάδα θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η μόνη λύση πλέον για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο ψηφιακό δίκτυο. Ούτε όμως από αυτό το μέτωπο υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Ο διαγωνισμός των 320 ψηφιακών πομπών παραμένει παγωμένος χωρίς καμία εξέλιξη. Το Κοινοτικό μπλόκο στη δημιουργία ανεξάρτητου ψηφιακού πάροχου δικτύου για την ΕΡΤ, δίνει οικονομική ανάσα στη Digea.
Η κρατική ραδιοτηλεόραση που 13 μήνες μετά την επάνοδο της στον τηλεοπτικό αέρα αδυνατεί να εκπέμψει ψηφιακά από ιδιόκτητο δίκτυο, πληρώνει αυξημένο ενοίκιο στη Digea για τη χρήση ενός από τους 4 πολυπλέκτες που διαθέτει ο ιδιωτικός πάροχος. Η τελευταία συμφωνία που εγκρίθηκε από τη διοίκηση του ραδιομεγάρου για την ανανέωση της σύμβασης με τη Digea αφορά στην πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως για την ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα η Digea αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα καθώς με το περυσινό δάνειο των 10 εκατ. ευρώ κατάφερε να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες της λειτουργίας της.
Ένας από τους λόγους των οικονομικών προβλημάτων είναι τα χρέη από τους μετόχους της αλλά και από τους πελάτες της, τα περιφερειακά κανάλια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Mega το οποίο και «απείλησε» πως θα κατεβάσει η Digea από την πλατφόρμα χρωστάει ακόμη 800 χιλιάδες ευρώ, ο ΣΚΑΙ 400 χιλιάδες ευρώ, το ΤV Μακεδονία του ομίλου Κυριακού 320.000 ευρώ, το Ε TV του Φ. Βρυώνη 337.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο χρέος προέρχεται από το ΑΡΤ του Γ. Καρατζαφέρη που φέρεται να χρωστάει στη Digea το ποσό των 1.340.000 ευρώ! Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία τα μόνα μεγάλα κανάλια που δεν χρωστάνε στον πάροχο δικτύου είναι ο ΑΝΤ1 και ο Alpha. Ειδήσεις από περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση”, στήλη Media transmitter
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.