Loading…
Breaking News
recent

ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ

«Παράθυρο» για MEGA και για κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια Από το sofokleousin Θα μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες και ιντερνετικά. Τι λέει ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων και της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται παράταση ζωής σε τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι θα βρεθούν τώρα «εκτός νυμφώνος», αλλά θα έχουν μελλοντικά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν άδειες που ίσως δοθούν εν καιρώ. Επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι θα κλείσουν πολλά κανάλια με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες τεχνικοί, δημοσιογράφοι κλπ, ο αμόδιος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε σήμερα σε συνέντευξη του ότι “δεν υπάρχει λόγος να κλείσει κάποιο κανάλι εαν δεν λάβει μια από τις 4 άδειες του διαγωνισμού”.
Όπως εξήγησε υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάδοσης του προγράμματος είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των 2 τηλεοπτικών πλατφορμών που έχει η χώρα, αναφερόμενος σε NOVA και OTETV. Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε: “Γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα”. “Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια”. Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι δεν ήταν καλύτερο “αυτό που γινόταν επί πολλά χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν κανάλια χωρίς να πληρώνουν”.
Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών παραμένει στο προσκήνιο, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ Σε άκρως υψηλούς τόνους και με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται σήμερα η εξέταση του ιδιοκτήτη του Alpha Channel Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έχει κληθεί στην Επιτροπή ως μάρτυρας..
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.