Loading…
Breaking News
recent

Από το παρασκήνιο στο προσκήνιο της TV

Ίσως η πιο αξιοπερίεργη εικόνα από όλες όσες βλέπουμε στο διαδίκτυο την ημέρα της μεγάλης μάχης για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, είναι η δημόσια εμφάνιση της διαπλοκής. Με πρόσωπο και όνομα ταυτισμένα πλέον. Η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης που κορυφώνεται σήμερα με την έναρξη της δημοπρασίας είναι η απαρχή στην αναδιάταξη, στον εκσυγχρονισμό της διαπλοκής στη χώρα μας.
Το σύστημα θα αναδιαταχθεί, κάποιοι παλιοί θα πεταχτούν έξω, ήδη είναι εκτός Ψυχάρης, Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς ανησυχεί, το ίδιο και ο Αλαφούζος. Κάποιοι θα μπουν στο άλλοτε κλειστό σύστημα διαπλοκής που άνοιξε με νέους όρους. Θα είναι αυτοί που έχουν λεφτά με επώνυμο, “καθαρά” χαρτιά, κι ας προέρχονται τα λεφτά από “βρόμικες” business. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε εξαρτήσεις από τα παραδοσιακά διαπλεκόμενα, αντιθέτως βρίσκονταν σε μεγάλη κόντρα με ορισμένα από αυτά, ως κυβέρνηση επέλεξε να σηκώσει τη σημαία του “αγώνα”, του μοναδικού αγώνα που έδωσε από τη στιγμή που υποτάχθηκε στην Ε.Ε και την τρόϊκα και έγινε ο εκπρόσωπος τους. Και φυσικά δεν πρόκειται να αφήσει αυτή τη μάχη, την εκμεταλλεύεται στο έπακρο επικοινωνιακά, πολύ περισσότερο που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε να πάει με τους …χαμένους.
Η πιο αξιοπερίεργη εικόνα λοιπόν είναι η δημόσια εμφάνιση των διαπλεοκομένων, αυτών που αποφάσισαν στα παρασκήνια για πολιτικούς και κυβερνήσεις, για πολιτικές ατζέντες και πρώτα θέμα, σύρονται σε δωμάτια κλειστά, θα χρησιμοποιήσουν χημικές τουαλέτες, θα είναι εκεί χωρίς κινητά. Μαρινάκης, Σαββίδης, Κυριακού, Καλογρίτσας, Π.Κυριακόπουλος, Κ. Κιμπουρόπουλος. Και το χειρότερο για αυτούς, δεν μπορούν να προσυννενοηθούν μεταξύ τους, η κυβέρνηση φρόντισε να τους κάνει εξ΄αρχής αντίπαλους. Οκτώ για τέσσερις άδειες με μόνο απαιτούμενο τα λεφτά. Όσα περισσότερα δώσουν. Το από που προέρχονται αυτά τα λεφτά, είναι ρώσικα κεφάλαια, ξεπλυμένα σε business από σκοτεινά εμπόρια, ποσώς ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση. Ως 30 εκατ. ευρώ η πρώτη άδεια, ακούγεται και τρίβουν τα χέρια τους στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει το χαρτί των τηλεοπτικών αδειών ως το τέλος. Καταρχήν στη ΔΕΘ, θα περηφανευτεί πολιτικά πως τα έβαλε με το σαθρό σύστημα της διαπλοκής και το …ξεδόντιασε.
Κι ας μειώνει τις συντάξεις για 2η φορά, ας ήρθε ο ΕΝΦΙΑ, ας έτοιμάζεται ο εργασιακός Αρμαγεδών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να πουλήσει πολιτική επικοινωνιακά. Σε μετέπειτα φάση θα ανακοινώσει τις “θεματικές πανελλαδικές άδειες”, εντός 90 ημερών και πάλι οι ιδιοκτήτες θα τρέξουν να εξασφαλίσουν μια από τις 6(;) άδειες που θα δοθούν. Εντός του επόμενου 4μηνου, εκτιμούμε πως το σύστημα της διαπλοκής θα έχει εκσυγχρονισθεί με τους νέους παίχτες στο παιχνίδι. Το ποιός θα τους ελέγξει για την εκπομπή και το περιεχόμενο δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε καν ΕΣΡ δεν υπάρχει, ένας φιλελεύθερος θεσμός για να κρατά τα προσχήματα…
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.