Loading…
Breaking News
recent

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ...


ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΕΣΗΕΑτροπολογιαΕταπ31-8-16Με νέο up date

Ούτε καν τη λογιστική ανεξαρτησία δεν άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Αφού το έχωσε μαζί με όλα τα άλλα ταμεία στον ενιαίο ΕΦKA, αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος “αποκοίμησε” με διάφορες υποσχέσεις τις συνδικαλιστικές ενώσεις για οφίτσια και θέσεις, σήμερα το βράδυ με αιφνιδιαστική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας, καταργεί την αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντός του ΕΦΚΑ.(Παρακάτω αναρτούμε σε φωτο και τα δύο συγκεκριμένα άρθρα) Πρακτικά δημεύει τα αποθεματικά του ταμείου που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Και ας απαντήσουν κάποιοι τι ακριβώς εννοεί ο Τάσος Πετρόπουλος όταν λέει πως “το ταμείο δεν έχει διαθέσιμα” (από πρακτικά της Βουλής)

Το καλύτερο ή χειρότερο επιχείρημα που ακούστηκε από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση είναι πως έγινε για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα με τα επιδόματα των ανέργων. Χαζό επιχείρημα όταν στην τροπολογία γράφει ξεκάθαρα πως καταργείται ολόκληρος το τομέας ασφάλισης, δηλαδή τέλος οι ξεχωριστές διευθύνσεις περιοδικού Τύπου, εφημεριδοπωλών, δημοσιογράφων, ιδιοκτητών, προσωπικού, κ.λ.π. Και για να μην μας παραμυθιάζουν προσθέτουμε επιπλέον πως η τροπολογία έχει δύρο άρθρα, ένα για τον κλάδο ανεργίας και ένα δεύτερο για την κύρια ασφάλιση. Το διπλό αυτό δεν εξήγησε ο Τ. Πετρόπουλος και το επισημαίνει και η Έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους.

etap-1etap-3Τα έσοδα του και από το αγγελιόσημο όσο κρατήσει αλλά και τα αποθεματικά περνάνε στον μεγάλο κουβά του ΕΦΚΑ και θα τα διαχειρίζονται κεντρικά. Στο μεταξύ η συνάντηση της 3μερους στο υπουργείο Εργασίας μετακινήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα εξαιτίας της απουσίας του Πάνου Κυριακόπουλου ο οποίος βρισκόταν ως εκπρόσωπος του Βαρδινογιάννη στην τηλεοπτική δημοπρασία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος κατά την εισήγηση της τροπολογίας ανέφερε: “για την λογιστική ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ: “Μιλάμε για τη ρύθμιση της λογιστικής διαχείρισης των παροχών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επειδή τα πράγματα πρέπει πιο γρήγορα να τα αντιμετωπίσουμε από τον Ιανουάριο του 2017 που κανονικά θα λύνονταν με τις ενιαίες διατάξεις του ΕΦΚΑ, δυστυχώς εκεί υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα ταμειακά και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς να παρανομούν οι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να μπορούν να δώσουν παροχές σε έναν κλάδο ο οποίος δεν έχει καθόλου διαθέσιμα για να καταβάλει τα ποσά αυτά”.

Το τι ακριβώς εννοεί θα μας το εξηγήσουν προφανώς οι συνδικαλιστές…

Εδώ η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη   9685943

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.