Loading…
Breaking News
recent

ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός του Σταύρου Ψυχάρη και (για την ιστορία) βαφτιστήρι του πρώην υπουργού της Χούντας, Βύρωνα Σταματόπουλου, κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ο Παναγιώτης Ψυχάρης δεν ευθύνεται ούτε για τον πατέρα του, ούτε βέβαια για το νονό του, για τον οποίο προφανώς ευθύνεται το φρόνημα του πατρός του την εποχή εκείνη, ευθύνεται όμως για το ΔΟΛ και το ΜΕGA, τα οποίο εκπροσώπησε στην Επιτροπή.
Η εξέταση του Ψυχάρη του νεώτερου από την Επιτροπή ήταν μια αποκάλυψη. Και τι δεν παραδέχθηκε; Πως έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις αέρα, πως έκαναν παιχνίδι με τις τράπεζες, ακόμη (έμμεσα) και πως τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία δεν είναι κάτι συζητήσιμο και διαφανές.
Το διαδίκτυο και τα social media, είναι γεμάτα, από την ώρα της κατάθεσης ακόμη, με ποικίλα σχόλια και για τον υιό Ψυχάρη και για το θράσσος και την αμφισβητούμενη ευφυία του. Μιλούσε.. στην Επιτροπή σαν να μιλούσε σε υπαλλήλους του (ποιός ξέρει ίσως μερικοί και να είναι), αντιμετώπιζε το θεσμικό όργανο ελέγχου με απαξιωτικές εκφράσεις, αρνήθηκε πεισματικά να αποδεχθεί ακόμη και την πραγματικότητα της κατάρρευσης του κολοσσού που δημιούργησαν με δανεικά και αγύριστα.
Η αποκάλυψη όμως δεν είναι ούτε ο χαρακτήρας του Ψυχάρη, ούτε οι παραδοχές του για όσα εξαφάνισαν από τα Δημόσια Ταμεία, φαβτίζοντάς τα Ενημέρωση της κοινής γνώμης. Η πραγματική αποκάλυψη είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, με αυτό το επίπεδο κυβερνούσαν την Ελλάδα. Η δύναμή τους δεν ήταν ούτε η εξυπνάδα τους, ούτε οι επιχειρηματικές τους ικανότητές τους. Το έλλειμά τους και στα δύο, φάνηκε μόλις οι τράπεζες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν χρόνια και ο εισαγγελέας έστειλε τα πρώτα ραβασάκια για να περάσουν για υπόθεσή τους από την Εισαγγελία. Σάστισαν, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και ακολούθησαν τον αυτοματισμό της επίθεσης στην κυβέρνηση, δίνοντας εντολές στον στρατό των ξεπεσμένων -«μαζί τα φάγαμε»- κονδυλοφόρων.
Αυτό που παρακολουθήσαμε στην Επιτροπή, δεν ήταν ο υιός Ψυχάρη, αλλά ο ιός Ψυχάρη που κατατρώει τη χώρα. Ένα τσούρμο ασημαντοτήτων, που τήρησε ευλαβικά τους κανόνες της διαπλοκής και καθυπόταξε τη χώρα με βασικό προτέρημα το πόσο αδίστακτοι ήταν. Σε αυτό στηρίχθηκε η δύναμή τους και στο γεγονός πως κανένας δεν τόλμησε να την απειλήσει. Μόλις τα πράγματα άλλαξαν, κατέρρευσαν, αρνούμενοι να δεχθούν τις νέες συνθήκες, ενώ η μοίρα τους είναι να πετροβοληθούν και να κανιβαλισθούν από εκείνους που ακριβοπλήρωσαν. Οι υποτακτικοί έχουν απομακρυνθεί από το ταμείο και είναι έτοιμοι να μην αναγνωρίσουν κανένα λάθος και αδυναμία στους πρώην ευεργέτες.
Ο υιός Ψυχάρη, είναι ίδιος με τους γιούς και τις κόρες όλου του συρφετού της διαπλοκής. Δημιουργήθηκε με τη φροντίδα και την κουλτούρα των πατρώνων του, εκφράζει τον πολιτισμό τους και την άποψη που έχουν για την κοινωνία και τη ζωή. Κυβερνούσαν αυτοί, που τα παιδιά τους εκφράζουν ίσως λίγο άκομψα και χωρίς κάλυψη σήμερα, αυτό που ήταν οι ίδιοι. Ασήμαντοι, αμοραλιστές, υπερφίαλοι, επικεντρωμένοι στον καλά προστατευμένο αλλά ουσιαστικά αδύναμο εαυτό τους. Είναι ο ιός που ταλαιπώρησε τη χώρα και τώρα βρίσκεται στο τέλος του κύκλου του.
koutipandoras

greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.