Loading…
Breaking News
recent

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το πιο σκληρό παιχνίδι για την απονομή των οριστικών αδειών ξεκίνησε. Μέσα σε 15 ημέρες από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών θα γνωρίζουμε ποιοι τελικά θα πάρουν τις άδειες. Πάντως, αν κάποιος από τους τέσσερις προσωρινούς υπερθεματιστές χάσει την προθεσμία και δεν πληρώσει την 1η δόση, τότε απλώς χάνει την άδεια και έρχεται ο επόμενος. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν λάβει τα πρώτα 82 εκατ. ευρώ από τους τέσσερις πρώτους (ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και Μαρινάκης), θα καλέσει κατά σειρά τους Ιβ. Σαββίδη, Δ. Κοντομηνά και Όμιλο Βαρδινογιάννη για να πάρουν μία από τις άδειες. Το θέμα είναι αν όλοι θέλουν να πληρώσουν και πόσο… Η προηγούμενη θέση των παλαιών παικτών ήταν να βγει πρώτα η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και μετά να γίνει ο διαγωνισμός.
Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και προέκυψε το τεράστιο ποσό των 246 εκατ. ευρώ, η νέα θέση ήταν πρώτα να βγει η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και στη συνέχεια να γίνουν οι πληρωμές. Η κυβέρνηση απαντά πως πρώτα θα μπουν τα χρήματα της 1η δόσης, εντός του δεκαπενθημέρου που προβλέπει ο νόμος, και μετά θα γίνουν όλα τα άλλα. Κι αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ, τα κεφάλαια αυτά θα επιστραφούν στις εταιρείες. Σε διαφορετική περίπτωση, από τη στιγμή που θα πληρώσουν την 1η δόση θα είναι οι κάτοχοι των οριστικών αδειών για τα επόμενα δέκα χρόνια και θα υπογράψουν σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, όπου θα αναφέρονται λεπτομερώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις κράτους και τηλεοπτικών σταθμών. Η σύμβαση αυτή θα διασφαλίσει τους οριστικούς κατόχους των αδειών από μια ενδεχόμενη αλλαγή της κυβέρνησης και διάθεση για την έκδοση και άλλων δικαιωμάτων εκπομπής στην ελεύθερη τηλεόραση, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις δεσμεύσεις της ΝΔ. Δεν θα μπορέσουν όμως ούτε και οι επιχειρηματίες να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος της άδειας, καθώς θα πρόκειται για βεβαιωμένη οφειλή σε κάθε αδειούχο τηλεοπτική επιχείρηση.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.