ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το πιο σκληρό παιχνίδι για την απονομή των οριστικών αδειών ξεκίνησε. Μέσα σε 15 ημέρες από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών θα γνωρίζουμε ποιοι τελικά θα πάρουν τις άδειες. Πάντως, αν κάποιος από τους τέσσερις προσωρινούς υπερθεματιστές χάσει την προθεσμία και δεν πληρώσει την 1η δόση, τότε απλώς χάνει την άδεια και έρχεται ο επόμενος. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν λάβει τα πρώτα 82 εκατ. ευρώ από τους τέσσερις πρώτους (ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και Μαρινάκης), θα καλέσει κατά σειρά τους Ιβ. Σαββίδη, Δ. Κοντομηνά και Όμιλο Βαρδινογιάννη για να πάρουν μία από τις άδειες. Το θέμα είναι αν όλοι θέλουν να πληρώσουν και πόσο… Η προηγούμενη θέση των παλαιών παικτών ήταν να βγει πρώτα η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και μετά να γίνει ο διαγωνισμός.
Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και προέκυψε το τεράστιο ποσό των 246 εκατ. ευρώ, η νέα θέση ήταν πρώτα να βγει η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και στη συνέχεια να γίνουν οι πληρωμές. Η κυβέρνηση απαντά πως πρώτα θα μπουν τα χρήματα της 1η δόσης, εντός του δεκαπενθημέρου που προβλέπει ο νόμος, και μετά θα γίνουν όλα τα άλλα. Κι αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ, τα κεφάλαια αυτά θα επιστραφούν στις εταιρείες. Σε διαφορετική περίπτωση, από τη στιγμή που θα πληρώσουν την 1η δόση θα είναι οι κάτοχοι των οριστικών αδειών για τα επόμενα δέκα χρόνια και θα υπογράψουν σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, όπου θα αναφέρονται λεπτομερώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις κράτους και τηλεοπτικών σταθμών. Η σύμβαση αυτή θα διασφαλίσει τους οριστικούς κατόχους των αδειών από μια ενδεχόμενη αλλαγή της κυβέρνησης και διάθεση για την έκδοση και άλλων δικαιωμάτων εκπομπής στην ελεύθερη τηλεόραση, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις δεσμεύσεις της ΝΔ. Δεν θα μπορέσουν όμως ούτε και οι επιχειρηματίες να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος της άδειας, καθώς θα πρόκειται για βεβαιωμένη οφειλή σε κάθε αδειούχο τηλεοπτική επιχείρηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…