Loading…
Breaking News
recent

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το πιο σκληρό παιχνίδι για την απονομή των οριστικών αδειών ξεκίνησε. Μέσα σε 15 ημέρες από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών θα γνωρίζουμε ποιοι τελικά θα πάρουν τις άδειες. Πάντως, αν κάποιος από τους τέσσερις προσωρινούς υπερθεματιστές χάσει την προθεσμία και δεν πληρώσει την 1η δόση, τότε απλώς χάνει την άδεια και έρχεται ο επόμενος. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν λάβει τα πρώτα 82 εκατ. ευρώ από τους τέσσερις πρώτους (ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και Μαρινάκης), θα καλέσει κατά σειρά τους Ιβ. Σαββίδη, Δ. Κοντομηνά και Όμιλο Βαρδινογιάννη για να πάρουν μία από τις άδειες. Το θέμα είναι αν όλοι θέλουν να πληρώσουν και πόσο… Η προηγούμενη θέση των παλαιών παικτών ήταν να βγει πρώτα η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και μετά να γίνει ο διαγωνισμός.
Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και προέκυψε το τεράστιο ποσό των 246 εκατ. ευρώ, η νέα θέση ήταν πρώτα να βγει η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και στη συνέχεια να γίνουν οι πληρωμές. Η κυβέρνηση απαντά πως πρώτα θα μπουν τα χρήματα της 1η δόσης, εντός του δεκαπενθημέρου που προβλέπει ο νόμος, και μετά θα γίνουν όλα τα άλλα. Κι αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ, τα κεφάλαια αυτά θα επιστραφούν στις εταιρείες. Σε διαφορετική περίπτωση, από τη στιγμή που θα πληρώσουν την 1η δόση θα είναι οι κάτοχοι των οριστικών αδειών για τα επόμενα δέκα χρόνια και θα υπογράψουν σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, όπου θα αναφέρονται λεπτομερώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις κράτους και τηλεοπτικών σταθμών. Η σύμβαση αυτή θα διασφαλίσει τους οριστικούς κατόχους των αδειών από μια ενδεχόμενη αλλαγή της κυβέρνησης και διάθεση για την έκδοση και άλλων δικαιωμάτων εκπομπής στην ελεύθερη τηλεόραση, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις δεσμεύσεις της ΝΔ. Δεν θα μπορέσουν όμως ούτε και οι επιχειρηματίες να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος της άδειας, καθώς θα πρόκειται για βεβαιωμένη οφειλή σε κάθε αδειούχο τηλεοπτική επιχείρηση.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.