Loading…
Breaking News
recent

Οι μέτοχοι ευθύνονται για την κατάρρευση του Mega

Ευθύνες στους μετόχους του Mega για την πορεία του καναλιού επέρριψε εμμέσως ο Γεώργιος Πάσχας, διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Παραδέχθηκε πως αυτήν τη στιγμή έχουν πληρωθεί τόκοι και κεφάλαιο του δανείου των 98 εκατ. ευρώ που έλαβε η Τηλέτυπος, αλλά δήλωσε πως όρος των τραπεζών για την αναχρηματοδότηση του δανείου ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega κατά 15 εκατ. ευρώ. «Ήταν υποχρεωμένοι οι μέτοχοι να προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», υπογράμμισε. Επιβεβαιώνονται πλέον και από τα χείλη του αρμόδιου στελέχους της ΤτΕ πως οι μέτοχοι του Mega διάλεξαν να μην πληρώσουν για την επιχείρησή τους. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάσχα, το υπόλοιπο του δανείου βρίσκεται στα 85 εκατ. ευρώ, με τους εταιρικούς λογαριασμούς δεσμευμένους, ενώ έχει πληρωθεί ποσό 31 εκατ. ευρώ σε δανειακές υποχρεώσεις.
Εξ αυτών, τα 13,5 εκατ. ευρώ είναι σε κεφάλαιο και 18 εκατ. ευρώ σε τόκους, ενώ είναι σε ενεχυρίαση τιμολόγια 19,3 εκατ. ευρώ, τα οποία και εξυπηρετούνται. Με τα δεδομένα αυτά, τα ερωτηματικά για τη στάση των μετόχων πληθαίνουν. Η στάση του κοινού τώρα είναι αξιοσημείωτη. Μόλις το Mega σταμάτησε να μεταδίδει αυτό το δελτίο ειδήσεων και αυτές τις μνημονιακές εκπομπές, το κανάλι, υπολειτουργώντας έστω, πήρε ανάσα στα ποσοστά. Αν και το Mega το τελευταίο διάστημα μεταδίδει ως επί το πλείστον επαναλήψεις ελληνικών σειρών, παρουσιάζει υψηλές τηλεθεάσεις, έχοντας, παράλληλα, διαφημιστικά έσοδα. Αυτό είναι ενδεικτικό της δυναμικής της ταινιοθήκης του Mega. Επίσης, για τον Οκτώβριο, που ξεκινάει η τηλεοπτική χρονιά, έχει προγραμματιστεί ένα σημαντικό πακέτο ξένων ταινιών, ώστε το κανάλι να παραμείνει ανοικτό διατηρώντας υψηλά ποσοστά.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.