Οι μέτοχοι ευθύνονται για την κατάρρευση του Mega

Ευθύνες στους μετόχους του Mega για την πορεία του καναλιού επέρριψε εμμέσως ο Γεώργιος Πάσχας, διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Παραδέχθηκε πως αυτήν τη στιγμή έχουν πληρωθεί τόκοι και κεφάλαιο του δανείου των 98 εκατ. ευρώ που έλαβε η Τηλέτυπος, αλλά δήλωσε πως όρος των τραπεζών για την αναχρηματοδότηση του δανείου ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega κατά 15 εκατ. ευρώ. «Ήταν υποχρεωμένοι οι μέτοχοι να προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», υπογράμμισε. Επιβεβαιώνονται πλέον και από τα χείλη του αρμόδιου στελέχους της ΤτΕ πως οι μέτοχοι του Mega διάλεξαν να μην πληρώσουν για την επιχείρησή τους. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάσχα, το υπόλοιπο του δανείου βρίσκεται στα 85 εκατ. ευρώ, με τους εταιρικούς λογαριασμούς δεσμευμένους, ενώ έχει πληρωθεί ποσό 31 εκατ. ευρώ σε δανειακές υποχρεώσεις.
Εξ αυτών, τα 13,5 εκατ. ευρώ είναι σε κεφάλαιο και 18 εκατ. ευρώ σε τόκους, ενώ είναι σε ενεχυρίαση τιμολόγια 19,3 εκατ. ευρώ, τα οποία και εξυπηρετούνται. Με τα δεδομένα αυτά, τα ερωτηματικά για τη στάση των μετόχων πληθαίνουν. Η στάση του κοινού τώρα είναι αξιοσημείωτη. Μόλις το Mega σταμάτησε να μεταδίδει αυτό το δελτίο ειδήσεων και αυτές τις μνημονιακές εκπομπές, το κανάλι, υπολειτουργώντας έστω, πήρε ανάσα στα ποσοστά. Αν και το Mega το τελευταίο διάστημα μεταδίδει ως επί το πλείστον επαναλήψεις ελληνικών σειρών, παρουσιάζει υψηλές τηλεθεάσεις, έχοντας, παράλληλα, διαφημιστικά έσοδα. Αυτό είναι ενδεικτικό της δυναμικής της ταινιοθήκης του Mega. Επίσης, για τον Οκτώβριο, που ξεκινάει η τηλεοπτική χρονιά, έχει προγραμματιστεί ένα σημαντικό πακέτο ξένων ταινιών, ώστε το κανάλι να παραμείνει ανοικτό διατηρώντας υψηλά ποσοστά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…