Loading…
Breaking News
recent

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ 17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σαράντα μέρες μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, της οιονεί εργοδοτικής εισφοράς εκδοτών και καναλαρχών, ο κλάδος των ΜΜΕ παραμένει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη! Μιλάμε για τα ταμεία σύνταξης, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, στο οποίο είναι ασφαλισμένοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο υγείας, πρόνοιας και επικούρησης, με 14.000 και πλέον ασφαλισμένους. Το υπουργείο Εργασίας, παρά τις ηχηρές δημόσιες δηλώσεις του, μέχρι σήμερα δεν έχει αντικαταστήσει την «εργοδοτική εισφορά» για τα ΜΜΕ, οχυρωμένο πίσω από την «άρνηση» της ΕΙΤΗΣΕΕ, μέσω του Πάνου Κυριακόπουλου, στη θεσμοθέτηση ασφαλιστικού φόρου επί του τζίρου όλων των ΜΜΕ.
Στο μεταξύ, μηδενίζονται εντός του Νοεμβρίου τα διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να βάλει λουκέτο. Κάτι που έγινε απόλυτα κατανοητό στην κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων του την περασμένη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ακόμη και οι υποστηρικτές του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, όπως η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ, μίλησαν για την ανάγκη κινητοποιήσεων. Αποφάσεις, ωστόσο, δεν ελήφθησαν, καθώς η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με το επιχείρημα πως δεν υπήρχε κόσμος στο τέλος της συνέλευσης, δεν έφερε κανένα θέμα προς ψηφοφορία.
Καβγάς και ευθύνες σε διοίκηση – συνδικαλιστές
Στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όπου μετείχαν περίπου 1.300 μέλη του Οργανισμού, υπήρξαν έντονες διαφωνίες σε ό,τι αφορά τις ευθύνες στον χειρισμό του Ασφαλιστικού. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν σοκαριστικά. Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει στην Τράπεζα της Ελλάδας μόλις 17,5 εκατ. ευρώ από το αρχικό ποσό των 242 εκατ. ευρώ! Οι υποχρεώσεις του Ταμείου σε νοσηλευτικά ιδρύματα και συνεργάτες ανέρχονται σε 16,3 εκατ. ευρώ. Και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τον Δεκέμβριο θα δοθούν συντάξεις. Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει απαιτήσεις από μη απόδοση αγγελιοσήμου περασμένων χρόνων και από την εισφορά του 3% των εργαζομένων που παρακρατούν οι εργοδότες, ύψους 11,2 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται δικαστικά. Από αυτά, όμως, περίπου 7 εκατ. ευρώ αφορούν εταιρείες που έχουν πτωχεύσει!
Στη συνέλευση ήταν εμφανής η δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων για την τακτική που έχουν ακολουθήσει τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων, ενώ οι προτάσεις για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις καταγράφηκαν… Οι Ενώσεις ζητούν από το υπουργείο τη θεσμοθέτηση του ασφαλιστικού πόρου στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο και τη διάθεση ποσού από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ. typologies.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.