Loading…
Breaking News
recent

ΣΦΟΔΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ DIGEA

Ο νέος ψηφιακής χάρτης συχνοτήτων από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που αυξάνει τα σημεία εκπομπής από 156 σε 307 σε όλη την Ελλάδα, μετά την Digea συζητήθηκε και με τα περιφερειακά κανάλια.
Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο ΕΒΕΑ οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών άκουσαν την ανάλυση του επικεφαλής καθηγητή Χρήστου Καψάλη για τον νέο χάρτη, που εξασφαλίζει την πλήρη σχεδόν πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας με ψηφιακό σήμα. Οι περιφερειακοί σταθμοί θέτουν ζήτημα άμεσης αναδιαμόρφωσης των περιφερειακών ζωνών (ΠΖ) που καθορίζουν οι ψηφιακοί χάρτες, καθώς δεν συμπίπτουν οι διοικητικές περιφέρειες με αυτές της εκπομπής ψηφιακού σήματος. Μέλη της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών επισήμαναν πως με τον χάρτη του 2012 πολλά κανάλια που ανήκαν σε συγκεκριμένες ΠΖ, οι οποίες περιλάμβαναν σταθμούς από περισσότερες της μίας διοικητικές περιφέρειες, δεν έλαβαν την παραμικρή επιδότηση ή διαφήμιση διότι δεν υπάγονταν στη διοικητική περιφέρεια που τις χορηγούσε.
 Η περίπτωση των Σερρών είναι χαρακτηριστική, καθώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε ζητήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά να αλλάξει ο χάρτης γιατί οι σταθμοί του νομού υπάγονταν στους ψηφιακούς χάρτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι νέοι ψηφιακοί χάρτες που παρουσίασε ο Χρ. Καψάλης, παρουσία στελεχών του υπουργείου Υποδομών, προβλέπουν την υποχρεωτική εκπομπή ψηφιακού σήματος από 307 κύρια κέντρα εκπομπής, συν την υποχρεωτική εγκατάσταση για την ΕΡΤ 600 περίπου αναμεταδοτών, ώστε να καλυφθεί πλήρως η χώρα με ψηφιακό σήμα.
Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών έθεσαν και το ζήτημα της Digea, καθώς η ιδιωτική εταιρεία απαιτεί αύξηση ενοικίου 10% με 15% για όλα τα κανάλια με την αιτιολογία ότι σε πολλές περιοχές έκλεισαν σταθμοί και την απώλεια εσόδων πρέπει να την καλύψουν οι εναπομείναντες τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό ήταν ένας από τους όρους στα συμβόλαια που έστελνε η Digea στους περιφερειακούς σταθμούς. Από το 2014 που δόθηκαν όλες οι συχνότητες από την ΕΕΤΤ στην Digea έβαλαν λουκέτο περίπου 15 περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα. Και ένας από τους λόγους του λουκέτου ήταν το αυξημένο κόστος της ψηφιακής εκπομπής μέσω της Digea.
ΠΑΡΌΝ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.