Loading…
Breaking News
recent

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ Η Ένωση μας, απο τότε που ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τις Τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε τις προτάσεις της που αφορούσαν όχι μόνο για την διασφάλιση και αύξηση των θέσεων εργασίας στα παραρτήματα στην Βόρειο Ελλάδα και την θωράκιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά κι προτάσεις που είχαν σχέση με την ποιότητα, την δεοντολογία. Μάλιστα, σε συνάντηση με αρμόδιο υπουργό μας δόθηκε η υπόσχεση για την δημιουργία Μητρώου Εργαζομένων σε αντικατάσταση των καταργημένων απο το 2014 Αδειών Άσκησης επαγγέλματος! Αντ’ αυτού ζήσαμε το σχεδιαζόμενο ”μαύρο” με τα παραλίγο ολέθρια για τον κλάδο μας αποτελέσματα. Και τώρα ζούμε άλλο ένα επεισόδιο του ιδίου σήριαλ, με τον αποκαλούμενο νόμο-γέφυρα και διάφορες προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Προτάσεις που αφορούν την αδειοδότηση των καναλιών, οι οποίες όμως δεν αναφέρονται καθόλου στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων. Προτάσεις που δίνουν δικαίωμα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων από τους παλιούς και νέους εργοδότες μας.
Από την μια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εμμονή της κυβέρνησης με τον πόλεμο που έχει ανοίξει, μην λογαριάζοντας τους εργαζόμενους αλλά και την ποιότητα των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στο πλαίσιο του ”να τους τα πάρουμε” και από την άλλην, τους θιασώτες του «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι» (βλέπε ΕΡΤ) που, αφού μας κατάργησαν τις Άδειες Άσκησεως Επαγγέλματος με μισή πρόταση στο πολυνομοσχέδιο του 2014 τώρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών μας καταπατούν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργασιακά. Ε λοιπόν …να σας χαιρόμαστε!! * Καλούμε επίσης, για άλλη μια φορά, τα ”αφεντικά” του Μεγάλου Καναλιού, να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζόμενων τους,αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν!! ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.