Loading…
Breaking News
recent

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟΣ

Χωρίς διέξοδο και νομοθετική ρύθμιση παραμένει το Ασφαλιστικό στα ΜΜΕ, καθώς από το υπουργείο Εργασίας δεν διαφαίνεται καμία πρωτοβουλία για να κλείσει το θέμα με τους ανασφάλιστους εργαζομένους στον τομέα της υγείας. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις, δεν έγινε καμία κίνηση και όσο περνάει ο καιρός ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται πιο κοντά στο λουκέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις πιέζουν σε κάθε κατεύθυνση ώστε η κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για να ξεκλειδώσουν τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που ανήκουν στους εργαζομένους. Από το αρχικό αίτημα να δοθούν 200 εκατ. ευρώ στα Ταμεία Υγείας και Επικούρησης, τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξεως των 70 με 80 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΕΔΟΕΑΠ τους επόμενους μήνες χωρίς πρόβλημα και να προχωρήσει η αναλογιστική μελέτη για τη διεύρυνσή του με τους εργαζομένους όλων των ΜΜΕ. Στο μεταξύ, στον ίδιο τον Οργανισμό τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν σχεδόν μηδενιστεί και εκφράζεται φόβος ότι δεν θα μπορέσουν να δοθούν συντάξεις τον Δεκέμβριο.
Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία του ΔΣ ανοίγει παλιές υποθέσεις, δηλώνοντας πως υπάρχουν σκάνδαλα που πρέπει να ερευνηθούν από τον Εισαγγελέα, δυναμιτίζοντας το κλίμα συνεργασίας στη διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει και συζητείται σενάριο ΤΣΜΕΔΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή να προωθηθεί αιφνιδιαστικά η μετατροπή του σε επαγγελματικό ταμείο ως η μόνη λύση στο θεσμικό κενό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή για την ασφάλεια υγείας, σε συνεργασία ορισμένων εργαζομένων, συνδικαλιστικών παρατάξεων και εργοδοτών. Σε μια τέτοια περίπτωση συνταξιούχοι και άνεργοι θα βρεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι ενεργοί ασφαλισμένοι και οι εργοδότες θα πληρώνουν ποσοστό περί το 16% για τη λειτουργία του επαγγελματικού ταμείου.
τυπολογιες
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.