Loading…
Breaking News
recent

ΝΕΟ ΕΣΡ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

Σε ευρύτατη συναίνεση κατέληξαν απόψε, στην έκτη κατά σειρά συνεδρίαση, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ως προς τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου: χρειάστηκε για να συμβεί αυτό να προηγηθούν κατ’ αρχήν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς το αντισυνταγματικό ρυθμίσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, η έμμεση και ουσιαστική αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης της εν λόγω απόφασης, καθώς επίσης και η αποδοχή αιτημάτων της αντιπολίτευσης που, όπως ειπώθηκε, αποσκοπούσαν στην διαφύλαξη του γράμματος και του πνεύματος των συνταγματικών προβλέψεων. Η πρόταση την οποία παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν.Βούτσης και η οποία συγκέντρωσε την θετική γνώμη όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και της Ενωσης Κεντρώων, που για διαφορετικούς λόγους έκαστο ψήφισαν «παρών», υιοθετούσε την εισήγηση της ΝΔ για τη θέση του Προέδρου – στο πρόσωπο του κ. Αθ.Κουτρομάνου. Για αντιπρόεδρος προτάθηκε ο κ. Ροδ.Μορώνης, ενώ για μέλη οι Πόπη Διαμαντάκου, και Ν.Κιάος (Δημοσιογράφοι), καθώς και οι καθηγητές Ν. Καραποστόλης, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γ. Πλειός και Γ. Σαριδάκης.
Υπέρ ψήφισαν 20, ενώ «παρών» μόλις τέσσερις, γεγονός που σημαίνει πως εκπληρώθηκε η συνταγματική πρόβλεψη για πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων. «Εχουν γίνει ενέργειες ούτως ώστε να διαμορφωθεί πλαίσιο ευρύτατης συμφωνίας για τη συγκρότηση ΕΣΡ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. «Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι να προχωρήσουμε στην διαδικασία, καθώς έχουν αποσαφηνιστεί μεγάλα ζητήματα», συμπλήρωσε και παρουσίασε αναλυτικά την προαναφερθείσα πρόταση με τα ονόματα. Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά εκ μέρους της ΝΔ, ο κ. Ν.Δένδιας περιορίστηκε να ζητήσει ως επιπλέον «ρήτρα», προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία, την δέσμευση του Προέδρου της βουλής, με το κύρος που έχει ως τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγων, πως δεν θα ισχύει η γνωστή κυβερνητική άποψη για μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Δένδιας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, κατά την αποψινή συνεδρίαση. «Αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι αυξημένος σε σχέση με εκείνον που είχε νομοθετηθεί, δηλαδή τις τέσσερις.
Μπορεί στο πλαίσιο του καλώς σκέπτεσθαι, να είναι λίγο ή περισσότερο μεγαλύτερος. Το ΕΣΡ πρέπει να παραμείνει ανεπηρέαστο» είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε: «Είναι σαφές ότι το αρμόδιο ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη, διερεύνηση, με ανοικτό ορίζοντα σε έναν αυξημένο αριθμό, για τον οποίο θα υπάρξει διαβούλευση και καταγραφή της θέσης από την πλευρά μας. Αν το ΕΣΡ αρχίσει να λέει, όμως, για 10-12-16 τα κανάλια, θα πω κι εγώ δημοσίως ότι είναι λάθος. Ζητάτε, υποθέτω, να ξεφύγουμε από τον περιοριστικό αριθμό 4». Τότε, ο κ. Δένδιας σημείωσε: « Προσβλέπουμε σε αύξηση που να μην είναι «εικονική», δηλαδή να πάμε από το 4 στο 5. Θεωρώ την δήλωση του Προέδρου της Βουλής πως ανοίγει δρόμο συνεννόησης». Από εκείνη τη στιγμή φάνηκε πως άνοιγε πλέον ο δρόμος για συμφωνία. «Η πρότασή σας για κ.Κουτρομάνο μας βρίσκει σύμφωνους. Λυπάμαι που δεν τον σκεφτήκαμε εμείς» σημείωσε ο κ. Α.Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη).
 «Το θέμα έχει «κουράσει». Σήμερα θα πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Σπ.Λυκούδης (Ποτάμι), προσθέτοντας ότι καλεί τα μέλη της Διάσκεψης να σκεφτούν και την πρόταση του κόμματός του να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο κ. Μ.Σταθόπουλος. Εσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει πως αν δεν γίνει αποδεκτή, το Ποτάμι θα υποστηρίξει την πρόταση για τον κ. Κουτρομάνο. Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε απόψε ήταν λίγο αργότερα η τοποθέτηση του κ. Νικ. Κακλαμάνη, καθώς ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και στέλεχος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων: «Ακόμα και να βάλετε Σταθόπουλο δεν θα βάλουμε βέτο. Να συμφωνήσουμε απόψε». Με θετικά λόγια για τους χειρισμούς του κ. Βούτση μίλησαν στο σύνολό τους τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, με τον πρώην Πρόεδρο Ευ.Μεϊμαράκη υπογραμμίζει επίσης: «Πρέπει να στείλουμε ισχυρότατο μήνυμα ότι πρέπει να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με κανόνες διαφάνειας. Η εικόνα που πρέπει να δοθεί να είναι συνεννόησης και όχι συναλλαγής». Στα αξιοσημείωτα είναι πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Διάσκεψη, όπως η κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και Κ.Δουζίνας, εμφανίστηκαν «ενοχλημένοι» από τις «υποχωρήσεις» της κυβέρνησης έναντι των αιτημάτων της αντιπολίτευσης.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.