Loading…
Breaking News
recent

ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Η DIGEA KAI ETOIMAZETAI ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Θρίλερ με το σήμα του Mega. Ύστερα από μια σκληρή συνεδρίαση το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην έδρα της Digea, στο Μαρούσι, πάρθηκε η απόφαση να γκριζάρει το σήμα του καναλιού. Η συνεδρίαση του ΔΣ, παρουσία και του εκπροσώπου του Mega και με την απουσία του εκπροσώπου του Star, τελείωσε αργά το απόγευμα, οπότε η απόφαση για υποβάθμιση της ισχύος του σήματος δεν μπορούσε να επιδοθεί το βράδυ στην Τηλέτυπος και θα επιδοθεί αύριο, Δευτέρα. Η επιστολή της Digea στο Mega θα ενημερώνει πως θα αρχίσει να μειώνει την ισχύ του σήματός του από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 3 το πρωί. Στη συνεδρίαση της Digea την Παρασκευή δεν έγινε δεκτή η πρόταση της Τηλέτυπος να ρυθμιστεί το ποσό σε 24 δόσεις και να καταβληθεί άμεσα η πρώτη, προσαυξημένη με επιπλέον ποσό. Η Digea απαιτεί πλήρη εξόφληση των 980.000 ευρώ, επικαλούμενη τις πιέσεις από τις τράπεζες αλλά και το αυξημένο κόστος για τους υπόλοιπους μετόχους που καλύπτουν το κενό του Mega όσο εκείνο δεν πληρώνει. Στο πρόσφατο παρελθόν τα πράγματα ήταν ανάποδα.
Η Τηλέτυπος ήταν εκείνη που το 2011, το 2012 και το 2013 κάλυπτε τα ποσά των μετόχων που δεν ήταν σε θέση να καταβάλουν τα χρήματα που τους αναλογούσαν. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ είναι η πιο πιστή πελάτης της Digea από την εποχή της ΝΕΡΙΤ, πληρώνοντας 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως (συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ) λόγω του ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρώσει το επίγειο δίκτυό της. Πίσω από την απαίτηση της Digea για πλήρη αποπληρωμή υπάρχουν τα εξής δεδομένα: – Το σημαντικό ποσοστό του Mega σε τηλεθέαση και διαφημιστικά έσοδα, τα οποία δεν μπορούν να εισπράξουν οι τέσσερις ανταγωνιστές του. Το Mega, με σποτ που μεταδίδεται από τη συχνότητα που χρησιμοποιεί, φωτογραφίζει τον ανταγωνισμό πίσω από την απόπειρα λουκέτου. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται ο κομβικός ρόλος της Digea στη μετάδοση σήματος ανά την επικράτεια αλλά και η κρυφή προσδοκία των υπόλοιπων σταθμών να μείνουν τέσσερα κανάλια στην αγορά. Οι διαφωνίες των μετόχων του καναλιού, όπως και οι διαφορετικές απόψεις εντός του Ομίλου Βαρδινογιάννη για την τύχη του Mega.
Πηγή ΠΑΡΟΝ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.