ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ -ΧΑΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ..

Στα όρια της πολιτικής δίωξης φθάνουν ορισμένοι υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης με πρόσχημα την «υπεράσπιση» της εταιρείας, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούν μείζον πολιτικό πρόβλημα για την ΕΡΤ. Σε δύο ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, καλείται σε απολογία καμεραμάν της ΕΡΤ3 μετά την αναφορά για πειθαρχική δίωξη από επικεφαλής του καναλιού. Το «έγκλημά» του ήταν πως αντιπαρατέθηκε σε υψηλούς τόνους –όπως κατηγορείται– μετά τη λήξη τηλεοπτικής εκπομπής, εκτός τηλεοπτικού αέρα, με τον καλεσμένο της εκπομπής Πάνο Καρβούνη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Ο καμεραμάν, που άκουγε τον Π. Καρβούνη να υποστηρίζει τη μνημονιακή πολιτική, να λέει πως δεν φταίνε τα Μνημόνια και να καλεί τους πολίτες να μη χαρακτηρίζουν τους δανειστές «τοκογλύφους», αντέδρασε στο τέλος και είπε στον Π. Καρβούνη πως για τη φτώχεια στη χώρα μας φταίει η μνημονιακή πολιτική. Για ορισμένους από τη διοίκηση της ΕΡΤ3 η άποψη του εργαζομένου «αντιβαίνει στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού»! Γι’ αυτό και διώκεται πειθαρχικά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του προσάπτουν, δεν τήρησε τις διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες: «Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συμπεριφέρονται προς κάθε προϊστάμενο, υφιστάμενο»…» ευπρεπώς και γενικώς κατά τρόπο που δεν προσβάλλει την επιχειρηματική και κοινωνική εικόνα και φήμη της ΕΡΤ ΑΕ. Δηλαδή, ισχυρίζονται πως αν ένας εργαζόμενος της ΕΡΤ έχει πολιτική άποψη και την υποστηρίξει, ακόμη και εκτός αέρα, δημόσια, κάνει κακό στην εικόνα της κρατικής τηλεόρασης!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…