Loading…
Breaking News
recent

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ;

Ο φάκελος των μετρήσεων ανοίγει ξανά με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα αμφισβητώντας την αξιοπιστία των μετρήσεων που διενεργεί η Nielsen στην τηλεόραση. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο. Κι όλα αυτά εν μέσω της επιτυχίας του «Survivor», που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ σημειώνοντας εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης, που μεταφράζονται σε σημαντικά έσοδα για τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η ερώτηση Νικολόπουλου προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης αναφέρεται στα κατά καιρούς προβλήματα που εμφάνισε η μέτρηση, κυρίως την εποχή AGB Αναστάσακου, αλλά επεκτείνεται και στο σήμερα, μέσα από τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητάει να προσκομισθούν «όλα τα έγγραφα της σχετικής δικογραφίας, που διαμόρφωσαν τη στοιχειοθέτηση και το σκεπτικό της δήθεν ελλείψεως δόλου, που οδήγησε στο αρχείο την εισαγγελική έρευνα που είχε παραγγείλει τον Δεκέμβριο του 2004 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Με την προηγούμενή του ιδιότητα είχε ζητήσει να εξεταστεί αν είναι απατηλή ή πλασματική η διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων τηλεθέασης και, αν ναι, να διαπιστωθεί αν χειραγωγείται, με πρόθεση, η κατανομή διαφημιστικών πακέτων, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής διαφήμισης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατατέθηκε ένα πόρισμα 42 σελίδων από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,
Το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.