Loading…
Breaking News
recent

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για τις αλλαγές στην ΕΡΤ. Μετά την επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας, ήρθε η ώρα της κάλυψης των εργασιακών αναγκών, όπως προέκυψαν μετά το λουκέτο. Και ο υπουργός από τη Βουλή, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, δεσμεύτηκε πως η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε προσλήψεις, αφήνοντας πίσω της το μοντέλο των εργολαβιών. «Η ΕΡΤ έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Έχει και πολύ περισσότερα προγράμματα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και έργο το οποίο οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν είναι σε θέση να παραγάγουν. 
Και βεβαίως, χωρίς να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος, είναι σε θέση να έχει θετικά αποτελέσματα και για την προηγούμενη και για τη χρονιά που μόλις τελείωσε», είπε ο Ν. Παππάς. Και συνέχισε: «Είμαστε στην κατεύθυνση του να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε κι άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου, τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα». Πρόκειται για επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ του «Π» (12/3/2017), που είχε προκαλέσει προσδοκίες αλλά και αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι πως από τότε που αποφασίστηκε (τέλη Φεβρουαρίου) να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός δεν έγιναν πολλά πράγματα για να προσδιοριστούν οι ανάγκες του Ραδιομεγάρου και υπήρξε επιμονή στο μοντέλο των προσλήψεων μέσω εργολάβων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθεί από την κρατική τηλεόραση πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια προγράμματος για τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, όπως ακριβώς έκανε η ΝΕΡΙΤ με τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν αποκλείεται, πάντως, οι διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί ή θα βγουν στον αέρα τις επόμενες μέρες να ακυρωθούν. 
Η κυβέρνηση προωθεί λύση-πακέτο για τα εργασιακά της κρατικής τηλεόρασης, δίνοντας τέλος στις διαφορετικές κατηγορίες μισθοδοσίας και πληρωμών. Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, αναγνώρισε πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους εντάσσονται στο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Και δεσμεύθηκε πως πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των δύο ετών για τους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ. Δήλωσε ακόμη πως για τους δημοσιογράφους έχει αναγνωρισθεί προϋπηρεσία έως και 10 ετών που είχε αποκτηθεί στην καταργηθείσα ΕΡΤ βάσει των σχετικών συμβάσεων έργου, η οποία λήφθηκε υπόψη για τη διαμόρφωση και του βασικού μισθού και του επιδόματος τριετιών. Για το υπόλοιπο προσωπικό αναγνωρίσθηκε προϋπηρεσία έως και 10 ετών από τον ιδιωτικό τομέα, η οποία λήφθηκε υπόψη μόνο για τον υπολογισμό του χρονοεπιδόματος.
 Επίσης, αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία από τον δημόσιο τομέα αποκλειστικά με σύμβαση εργασίας. Το πρόβλημα που αφορά συνολικά 673 άτομα, εκτός των δημοσιογράφων, συνεχίζει να υφίσταται είναι για τους συμβασιούχους που δεν είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία για να υπολογιστεί η προϋπηρεσία πρέπει η επιλογή να έχει γίνει μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο υπουργός κάλεσε σε διάλογο τους εργαζομένους αυτούς, σημειώνοντας πως θα βρεθεί λύση και για την αναγνώριση της πρότερης υπηρεσίας, καθώς το κόστος δεν είναι μεγάλο για την ΕΡΤ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.