Loading…
Breaking News
recent

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για τις αλλαγές στην ΕΡΤ. Μετά την επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας, ήρθε η ώρα της κάλυψης των εργασιακών αναγκών, όπως προέκυψαν μετά το λουκέτο. Και ο υπουργός από τη Βουλή, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, δεσμεύτηκε πως η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε προσλήψεις, αφήνοντας πίσω της το μοντέλο των εργολαβιών. «Η ΕΡΤ έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Έχει και πολύ περισσότερα προγράμματα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και έργο το οποίο οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν είναι σε θέση να παραγάγουν. 
Και βεβαίως, χωρίς να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος, είναι σε θέση να έχει θετικά αποτελέσματα και για την προηγούμενη και για τη χρονιά που μόλις τελείωσε», είπε ο Ν. Παππάς. Και συνέχισε: «Είμαστε στην κατεύθυνση του να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε κι άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου, τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα». Πρόκειται για επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ του «Π» (12/3/2017), που είχε προκαλέσει προσδοκίες αλλά και αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι πως από τότε που αποφασίστηκε (τέλη Φεβρουαρίου) να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός δεν έγιναν πολλά πράγματα για να προσδιοριστούν οι ανάγκες του Ραδιομεγάρου και υπήρξε επιμονή στο μοντέλο των προσλήψεων μέσω εργολάβων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθεί από την κρατική τηλεόραση πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια προγράμματος για τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, όπως ακριβώς έκανε η ΝΕΡΙΤ με τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν αποκλείεται, πάντως, οι διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί ή θα βγουν στον αέρα τις επόμενες μέρες να ακυρωθούν. 
Η κυβέρνηση προωθεί λύση-πακέτο για τα εργασιακά της κρατικής τηλεόρασης, δίνοντας τέλος στις διαφορετικές κατηγορίες μισθοδοσίας και πληρωμών. Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, αναγνώρισε πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους εντάσσονται στο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Και δεσμεύθηκε πως πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των δύο ετών για τους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ. Δήλωσε ακόμη πως για τους δημοσιογράφους έχει αναγνωρισθεί προϋπηρεσία έως και 10 ετών που είχε αποκτηθεί στην καταργηθείσα ΕΡΤ βάσει των σχετικών συμβάσεων έργου, η οποία λήφθηκε υπόψη για τη διαμόρφωση και του βασικού μισθού και του επιδόματος τριετιών. Για το υπόλοιπο προσωπικό αναγνωρίσθηκε προϋπηρεσία έως και 10 ετών από τον ιδιωτικό τομέα, η οποία λήφθηκε υπόψη μόνο για τον υπολογισμό του χρονοεπιδόματος.
 Επίσης, αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία από τον δημόσιο τομέα αποκλειστικά με σύμβαση εργασίας. Το πρόβλημα που αφορά συνολικά 673 άτομα, εκτός των δημοσιογράφων, συνεχίζει να υφίσταται είναι για τους συμβασιούχους που δεν είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία για να υπολογιστεί η προϋπηρεσία πρέπει η επιλογή να έχει γίνει μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο υπουργός κάλεσε σε διάλογο τους εργαζομένους αυτούς, σημειώνοντας πως θα βρεθεί λύση και για την αναγνώριση της πρότερης υπηρεσίας, καθώς το κόστος δεν είναι μεγάλο για την ΕΡΤ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.