Loading…
Breaking News
recent

ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

Σταθερός αιμοδότης του Δημοσίου η ΕΡΤ Της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή”
Από την επαναλειτουργία της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η διοίκηση των Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη στη Βουλή, η ΕΡΤ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση 79 εξωτερικών παραγωγών, με μέσο κόστος επεισοδίου τα 6.000 ευρώ. Επίσης στην υλοποίηση 5 μεικτών παραγωγών -εκ των οποίων οι 4 για καθημερινό πρόγραμμα- με συνολικό κόστος 510.000 ευρώ. Σταθερά πλεονάσματα εμφανίζει η ΕΡΤ τα τελευταία έξι χρόνια και ενισχύει το Δημόσιο ταμείο με 50 εκατ. ευρώ ετησίως, μνημονιακή υποχρέωση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια όλο το πλεόνασμα της ΕΡΤ, σχεδόν 70 εκατ. το 2016, κατευθύνεται στο Δημόσιο, τόσο για την εξυπηρέτηση του χρέους όσο και για κοινωνικές ανάγκες. Τα πλεονάσματα προέρχονται από το βασικό έσοδο της ΕΡΤ, το ανταποδοτικό τέλος, ύψους 182 εκατ. ευρώ το 2016. Προ κρίσης άγγιζε τα 300 εκατ. ευρώ και συχνά επιδοτούνταν και από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ σήμερα τον ενισχύει.
Από την επαναλειτουργία της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η διοίκηση των Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη στη Βουλή, η ΕΡΤ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση 79 εξωτερικών παραγωγών, με μέσο κόστος επεισοδίου τα 6.000 ευρώ. Επίσης στην υλοποίηση 5 μεικτών παραγωγών -εκ των οποίων οι 4 για καθημερινό πρόγραμμα- με συνολικό κόστος 510.000 ευρώ. Στον κινηματογράφο, για την ενίσχυση της παραγωγής μέσω του «1,5%», η ΕΡΤ κατέβαλε 4,8 εκατ. ευρώ τον περασμένο χρόνο, ενώ για ταινίες μικρού μήκους αναβίωσε το πρόγραμμα «Μικροφίλμ» ενισχύοντας με 300.000 ευρώ. Παράλληλα, ενίσχυσε συνολικά 21 Φεστιβάλ κινηματογράφου, με συνολικό ποσό 390.000 ευρώ. Για ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, κωμικές και δραματικές, έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 50 προτάσεις, μετά από προκήρυξη. Στο προσεχές διάστημα η ειδική επιτροπή για την εξέταση των προτάσεων, με πρόεδρο τον Μιχάλη Γρηγορίου, θα παρουσιάσει στο Δ.Σ. τις προτάσεις και θα εισηγηθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραγωγές μέσα στο καλοκαίρι. Οι επενδύσεις το 2016 (αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και μίσθωση προγράμματος) μόλις ξεπέρασαν τα 26 εκατ. ευρώ.
Η αγορά εξοπλισμού δεν ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, καθώς κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αγορά ψηφιακών πομπών. Η μίσθωση προγράμματος, σύμφωνα με τη διοίκηση, ανήλθε σε 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό υπολογίζεται ότι κατευθύνεται στην αγορά δικαιωμάτων για μεταδόσεις Champions League, Europa League, Euroleague, Eurocup κ.ά. αθλητικές διοργανώσεις. Για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο 2017-18 η ΕΡΤ θα διεκδικήσει επιπλέον το Mundial, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αν και το αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΤ είναι υπερπλήρες και μάλλον δυσανάλογα μεγάλης διάρκειας, το έσοδό της από διαφήμιση (7,7 εκατ. ευρώ) προέρχεται από αθλητικές μεταδόσεις. Το μισθολογικό κόστος, 55 εκατ. ετησίως, αποτελεί το 30,6% των εσόδων της ΕΡΤ και έχει μειωθεί σοβαρά, καθώς προ κρίσης είχε ξεπεράσει το 50% των εσόδων.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.