Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλος συναντήσεων ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και τα μέλη και τους υπαλλήλους του ΕΣΡ με στόχο την επίλυση όλων των εκκρεμών θεμάτων, ώστε να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με τον ν.4339/2015. Η τρίτη συνάντηση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων, το υπουργείο δεσμεύτηκε πως θα αναζητήσει την καλύτερη λύση ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αιτήματα των μελών της ανεξάρτητης αρχής σχετικά με τη σύνταξη και την αμοιβή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του υπουργείου τοποθετήθηκαν θετικά και στο αίτημα για έκτακτη ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι -κυρίως τεχνολογικές- αδυναμίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το ΕΣΡ, εξαιτίας της πολύχρονης απαξίωσής του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όσον αφορά την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΡ σε στελεχιακό δυναμικό, έχει ήδη συμφωνηθεί ότι λόγω του κατεπείγοντος του θέματος θα προωθηθεί σχετική τροπολογία, η οποία είναι έτοιμη προς ψήφιση, ύστερα και από συντονισμό και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΣΡ -κατά παρέκκλιση των διατάξεων- να εισηγείται το προσωπικό που επιθυμεί να αποσπάσει στην υπηρεσία και η διαδικασία να ολοκληρώνεται με απλή υπουργική υπογραφή.
Η δρομολόγηση του επικείμενου διαγωνισμού αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών προϋποθέτει τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για παράδειγμα, η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού θα πρέπει να αποτελείται από στελέχη του Δημοσίου, εξαιρετικά καταρτισμένα σε θέματα δημοπρασιών, όπως, π.χ., τα στελέχη της ΕΕΤΤ, που έχουν μεγάλη εμπειρία στη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, όπως αυτές που διεξήχθησαν για την παραχώρηση μέρους του φάσματος συχνοτήτων.
Από το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.