Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλος συναντήσεων ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και τα μέλη και τους υπαλλήλους του ΕΣΡ με στόχο την επίλυση όλων των εκκρεμών θεμάτων, ώστε να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με τον ν.4339/2015. Η τρίτη συνάντηση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων, το υπουργείο δεσμεύτηκε πως θα αναζητήσει την καλύτερη λύση ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αιτήματα των μελών της ανεξάρτητης αρχής σχετικά με τη σύνταξη και την αμοιβή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του υπουργείου τοποθετήθηκαν θετικά και στο αίτημα για έκτακτη ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι -κυρίως τεχνολογικές- αδυναμίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το ΕΣΡ, εξαιτίας της πολύχρονης απαξίωσής του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όσον αφορά την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΡ σε στελεχιακό δυναμικό, έχει ήδη συμφωνηθεί ότι λόγω του κατεπείγοντος του θέματος θα προωθηθεί σχετική τροπολογία, η οποία είναι έτοιμη προς ψήφιση, ύστερα και από συντονισμό και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΣΡ -κατά παρέκκλιση των διατάξεων- να εισηγείται το προσωπικό που επιθυμεί να αποσπάσει στην υπηρεσία και η διαδικασία να ολοκληρώνεται με απλή υπουργική υπογραφή.
Η δρομολόγηση του επικείμενου διαγωνισμού αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών προϋποθέτει τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για παράδειγμα, η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού θα πρέπει να αποτελείται από στελέχη του Δημοσίου, εξαιρετικά καταρτισμένα σε θέματα δημοπρασιών, όπως, π.χ., τα στελέχη της ΕΕΤΤ, που έχουν μεγάλη εμπειρία στη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, όπως αυτές που διεξήχθησαν για την παραχώρηση μέρους του φάσματος συχνοτήτων.
Από το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.