Loading…
Breaking News
recent

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Με στόχο την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος στις «επιστροφές» των διαφημιστικών πακέτων στην τηλεοπτική αγορά, η κυβέρνηση προετοιμάζει το σχέδιο νόμου για το ηλεκτρονικό σύστημα αγοράς και πώλησης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου. Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν θα εποπτεύεται από το ΕΚΟΜΕ και τη ΓΓΕΕ, αλλά από το ΕΣΡ, με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας. Το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος αγοράς τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου με αλγόριθμο βελτιστοποίησης βάσει δημοπρασιών ανά διαφημιστικό slot, με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας. Είναι γνωστό πως τα media shops και οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν συμπεριφορά τράπεζας, κρατώντας επί μακρόν τα χρήματα που πληρώνει ο διαφημιζόμενος. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κατοχυρώσει κανόνες ανόθευτου ανταγωνισμού μεταξύ της δημόσιας τηλεόρασης και των περιφερειακών και εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών καναλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαχείριση θα κάνει η εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία της πλατφόρμας, με ρυθμιστή το ΕΣΡ. Στο σχέδιο θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για τη λειτουργία της πλατφόρμας με όρους και προϋποθέσεις από την πλευρά του διαχειριστή.
Ακόμη, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη σύσταση Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, που θα αντικαταστήσει το παρωχημένο σύστημα έκδοσης υπουργικής απόφασης με τις εφημερίδες που πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Ειδικά για τα περιφερειακά media θα προβλέπεται ρητά η απορρόφηση του 30% της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης, ενώ θα προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις που αυτό δεν εφαρμόζεται. Την προπερασμένη εβδομάδα έγιναν πολλές συσκέψεις με ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΚΕΔΕ, Περιφέρειες και Ενώσεις Περιφερειακών Μέσων, ώστε να εφαρμοστεί ο κανόνας του 70% – 30% και να αξιοποιηθεί περαιτέρω το Μητρώο Online Media, το οποίο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Επίσης, καταργείται ο κανόνας του 50% (τηλεόραση) – 40% (Τύπος) – 10% (ραδιόφωνο), που προέβλεπε ο νόμος Βενιζέλου (92328/95), ενώ διατηρείται η ποσόστωση 70% για τα πανελλαδικά ΜΜΕ και 30% για τα περιφερειακά. Δημιουργείται ακόμη το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων αναφορικά με την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.
Συγκεκριμένα, θα επιδοτούνται έως και με 5 εκατ. ευρώ οι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων σε κινηματογράφο, τηλεόραση, animation και video game. Τέλος, προβλέπεται η ίδρυση Εταιρείας Διαστημικών Εφαρμογών, με αντικείμενο την κατοχύρωση, την προστασία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα. Πρώτο βήμα, η εκτόξευση του Hellas Sat το καλοκαίρι του 2017.
Από το ΠΑΡΟΝ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.